Dolar 32,3397
Euro 35,1192
Altın 2.307,48
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C

Batman’da öğrenci servisi devrildi: 2 ölü, 26 yaralı

BATMAN (AA) – Batman'ın Sason ilçesinde öğrenci servisinin devrilmesi sonucu kardeş 2 öğrenci öldü, sürücü ile 25 öğrenci yaralandı. Alınan …

Batman’da öğrenci servisi devrildi: 2 ölü, 26 yaralı
REKLAM ALANI
10/03/2021 14:49
A+
A-

BATMAN (AA) – Batman’ın Sason ilçesinde öğrenci servisinin devrilmesi sonucu kardeş 2 öğrenci öldü, sürücü ile 25 öğrenci yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Eşref Yavuz idaresindeki 72 BC 774 plakalı öğrenci servisi, Gürgenli köyü yakınlarında sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrildi.

İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi.

Kazada kardeşler Selim ve Yasemin Barlık öldü, sürücü ile aralarında durumu ağır olanların da bulunduğu 25 öğrenci yaralandı.

Yaralılar ilk müdahalenin ardından 112 Acil Sağlık ekipleri ve sivil araçlarla ilçedeki ve Batman’daki hastanelere kaldırıldı.

Jandarma ekipleri tarafından bölgede güvenlik önlemi alındı.

Olaya ilk müdahale eden Oktay Çetinkaya, sabah saat 07.20 sıralarında kazanın meydana geldiğini söyledi.

Olay yerine ulaştığında iki öğrencinin hayatını kaybettiğini gördüklerini aktaran Çetinkaya, “Kalan diğerlerini de kurtarmaya ve araçtan çıkarmaya çalıştık. Ben, amcam ve kuzenlerim müdahale etmeye başladık. 112’yi aradım, ambulans geldi. Biz orada müdahale ettikten sonra ikişer ikişer yaralıları çıkarmaya başladık. Ağır yaralılar vardı. Hafif yaralı olanları kaza yerinde yola çıkardık. Bazılarını sivil araçlarla hastaneye gönderdik.” dedi.

Yaralanan öğrencilerin okul arkadaşı Özlem Taşdemir de çok üzgün olduğunu belirterek “Arkadaşlarımızı okulda beklerken böyle talihsiz bir kaza yaşandı. Bu kaza bizi çok kötü etkiledi. İki arkadaşımız vefat etti. İki kardeştiler. Allah rahmet etsin. Diğerleri de yaralı. Allah ailelerine sabır versin.” ifadesini kullandı.

Kazada hayatını kaybeden kardeşler Selim ve Yasemin Barlık’ın cenazeleri, Sason Devlet Hastanesindeki işlemlerin ardından Gürgenli Köyü Mezarlığı’na getirildi.

Kardeşlerin cenazeleri, gözyaşları ve dualarla yan yana defnedildi.

Cenazeye öğrencilerin yakınlarının yanı sıra Sason Kaymakamı Samet Serin, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, AK Parti İl Başkanı A. Akif Gür ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Öte yandan kazada yaralanan sürücü ile 25 öğrencinin tedavisi sürüyor.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.