Dolar 32,5050
Euro 34,6385
Altın 2.479,83
BİST 9.617,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 26°C
Az Bulutlu
Ankara
26°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 20°C
Cum 16°C
Cts 17°C

Glütensiz ürünler, çölyak hastalarının kapılarına kadar götürülüyor

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE (GBB) BAĞLI GLÜTENSİZ BİR BAŞKA KAFE’DE ÇÖLYAK HASTALARI İÇİN ÜRETİLEN ÜRÜNLER, ÇETİN GEÇEN KIŞ MEVSİMİNDE HASTALARIN KAPILARINA KADAR GÖTÜRÜLÜYOR.

03/02/2022 11:45
A+
A-

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne (GBB) bağlı Glütensiz Bir Başka Kafe’de çölyak hastaları için üretilen ürünler, çetin geçen kış mevsiminde hastaların kapılarına kadar götürülüyor.

GBB Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanlığı tarafından dezavantajlı bireylerin meslek edinmesi ve istihdamına katkı sağlamak için Türkiye’de yerel yönetimlerin hayata geçirdiği ilk “Korumalı İş Yeri” olma özelliğine sahip Glütensiz Bir Başka Kafe’de üretilen gıdalar, soğuk kış günlerinde çölyak hastalarının adreslerine teslim ediliyor.

Çölyak hastalarına yönelik hazırlanan glütensiz gıdaların adreslerine ulaştırılması için 2 araç görev yapıyor. Ücretsiz paket servis hizmetinin verildiği hastalar, Büyükşehir Belediyesi’nin kar ve soğuk dahil her türlü zorlukları aşarak gıdalarını kendilerine ulaştırdıklarını söylüyor.

Paket servis hizmeti hakkında açıklama yapan Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Başkanı Dr. Serdar Tolay, glütensiz gıda temininde zorlanan çölyak hastaları için uygun gıdalar tüketebilecekleri kafede bu soğuk kış mevsiminde yeni bir hizmeti devreye soktuklarını belirtti.

Glütensiz Bir Başka Kafe hem çalışanları hem de hizmetiyle örnek bir yer

Son 50 yılın en yoğun kar yağışıyla karşı karşıya kalan Gaziantep’te çölyak hastalarının gıdalarını ayaklarına kadar ücretsiz şekilde götürdüklerini ifade eden Tolay, “Kafe, normal besinlerden ayırt edilemeyen özellikte üretilen ekmek, kurabiye, yaş pasta, pizza, hamburger, içli köfte ve çiğköfteleri sahada görev yapan ekip arkadaşlarımızla evlere ulaştırıyoruz” dedi.

Kafede istihdam edilen engelli bireylerden de bahseden Tolay, “Çalışanlarımız, burada meslek sahibi oluyor. Topluma adapte oluyor, ekonomik gücü artıyor. Glütensiz Bir Başka Kafe, çalışanları ve verdiği hizmetle bütün belediyelere örnek olmalı” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.