Dolar 32,3195
Euro 35,0491
Altın 2.308,99
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C

GKV’liler ‘Hastalık Hastası’nı sahneledi

GKV ÖZEL LİSELERİ ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE VE TİYATRO KULÜBÜ ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN HAZIRLANAN “HASTALIK HASTASI” ADLI OYUN GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ’NDE SAHNELENDİ. GKV MÜTEVELLİ VE YÖNETİM KURULU BAŞKANI NÜKET ERSOY OYUNDA ROL ALAN ÖĞRENCİLERİ KUTLADI.

28/03/2022 10:30
A+
A-

GKV Özel Liseleri Atatürkçü Düşünce ve Tiyatro Kulübü öğrencileri tarafından hazırlanan “Hastalık Hastası” adlı oyun Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde sahnelendi. GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy oyunda rol alan öğrencileri kutladı.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri sahne sanatlarında gösterdikleri başarılara bir yenisini ekleyerek Moliere’in ünlü eseri Hastalık Hastası adlı oyunu sahnelediler. GKV Özel Liseleri Atatürkçü Düşünce ve Tiyatro Kulübü öğrencileri ve öğretmenleri tarafından sahnelenen oyuna Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Celal Ersoy, mütevelli ve yönetim kurulu üyeleri, GKV Özel Okulları Genel Müdürü İsmet Tiryaki’nin yanı sıra okul idareci ve öğretmenleriyle çok sayıda davetli katıldı. Oyun öncesi bir konuşma yapan GKV Özel Liseleri Müdürü Engin Biba tiyatro ve sahne sanatlarının önemine değinerek Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının bütün kademelerinde sahne sanatlarının büyük önem taşıdığını ve yetenekli öğrencilerin bu alanlarda yetiştirilmesi için önemli bir misyon üstlendiklerini ifade etti.

Hastalık Hastası izleyenleri büyüledi

Moliere’in (1622 – 1673) yazdığı son oyun olan Hastalık Hastası’nda mesleğini kötüye kullanarak zengin hastalarını sömüren doktorlara yönelik ciddi eleştiriler yer almaktadır. Oyuna konu olan Meraki hastalık hastasıdır. Evde bir doktor bulunursa hem istediğim zaman tedavi olurum, hem de cebimden beş kuruş çıkmaz düşüncesiyle, kızını bir doktorla evlendirmeye karar verir. Kızı ise bir başkasına aşıktır. Meraki’nin sırf parasını seven karısı ise onu hem aldatmakta, hem de elinde avucunda ne varsa almaya çalışmaktadır. Evin, her şeyden haberdar olan son derece zeki ve iş bilir hizmetçisinin gönlü bu duruma razı olmaz. Hakikatin ve aşkın kazanması için elinden geleni yapar.

Oyun dev bir kadro tarafından sahnelendi

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğretmenlerinden Demet Tekerekoğlu, Mehmet Ali Erbudak, Drama öğretmeni Ayşe Sevil Atıcı’nın sahneye hazırladığı oyunda GKV Özel Liseleri Atatürkçü Düşünce ve Tiyatro Kulübü öğrencilerinden Selim Gögüş, Kıvanç Yiğit, Nisa Geylani, Ulaş Demirçelik, Zeynep Bayazıt, Kerem Kavsara, Rüya Tümer, Adil Tarık Kalaylı, Ayça Açıkkol, Aze Çiçek Doğan, Yağmur Turan, Duru Eraslan, Memik Yılmaz ve Abdulsamet Korkmaz rol aldı. Sahne dekoru ve kostümlerin de GKV Özel Okulları öğretmenleri tarafından tasarlandığı oyun, izleyenler tarafından büyük ilgi gördü.

Gösterinin sonunda Gazinatep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü İsmet Tiryaki oyunun sahnelenmesinde büyük emekleri bulunan idareci ve öğretmenlere günün anısına birer çiçek takdim etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.