Dolar 32,5237
Euro 34,7479
Altın 2.491,58
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 21°C
Pts 23°C

GKV Özel Okulları’nda Mehmet Akif Ersoy anıldı

GKV ÖZEL OKULLARI’NDA MEHMET AKİF ERSOY ANILDI

12/03/2022 11:15
A+
A-

“İstiklal Marşı’nda kanıyla al bayrağı, canıyla aziz vatanı var eden Mehmetçiğin sesinin var”

12 Mart İstiklâl Marşı’nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma etkinlikleri kapsamında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Mehmet Akif Ersoy’un yaşamından kesitlerin sunulduğu belgeselin ardından öğrencilerin sahnelediği drama ve oratoryo izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Gaziantep Kolej Vakfı Özel İlkokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma töreni düzenlendi. Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törene; GKV Özel Okulları Genel Müdürü İsmet Tiryaki, Okul Müdürleri, idareciler, öğretmenler ve ilkokul öğrencileri katıldı. İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmasını yapan GKV Özel İlkokulu Müdürü Serenada Onan, İstiklal Marşı’nda kutsal toprağın kara bağrına düşen taze fidanların ruhu vardır. İstiklal Marşı’nda kanıyla al bayrağı, canıyla aziz vatanı var eden Mehmetçiğin sesinin var olduğunu belitti.

’’Mehmet Akif Ersoy tarihte unutulmaz bir yere sahiptir’’

İstiklal Marşı’nın önemine değinen GKV Özel İlkokulu Müdürü Serenada Onan, ’’Ne mutlu bize ki, şanlı tarihimiz, Kurtuluş Savaşı, Çanakkale Zaferi gibi kahramanlık destanlarıyla; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve bayrak uğruna, devlet uğruna, yarınlar uğruna, bugününü feda edenlerle yazılmıştır. İşte vatan ve ulus sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının en seçkin ifadesi olan İstiklal Marşı’nı bize hediye olarak sunan Mehmet Akif Ersoy da tarihte unutulmaz bir yere sahiptir. İstiklal Marşımızın her zaman, her yerde hakkını vererek, yeri göğü inleterek okunması dileğiyle katılımınız için teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan video gösterimi, GKV Özel İlkokulu 2. sınıf öğrencilerinin yer aldığı “İstiklal Marşı’nın Kabulü” Drama Gösterisi, çocuk korosu ve bayrak gösterisi sahnelendi. Konukları zaman zaman duygulandıran sahnelerin yer aldığı drama gösterisinin ardından etkinlikler son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.