Dolar 32,3690
Euro 34,9519
Altın 2.325,69
BİST 9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 22°C

Geleneksel Türk Ebru Sanatı Atölyesine törenli açılış

REKTÖR PROF. DR. AHMET KIZILAY, EBRU YAPTI

04/03/2022 12:45
A+
A-

Malatya İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi tarafından düzenlenen “Geleneksel Türk Ebru Sanatı Atölyesi” açılışı, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

İnönü Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığının ikinci katındaki Resim Bölümü atölyelerinde gerçekleştirilen “Geleneksel Türk Ebru Sanatı Atölyesi” açılışına, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ın yanı sıra Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Yılmaz, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Göğebakan, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Tahsin Bozdağ, akademik personel ile öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Geleneksel Ebru Sanatı hakkında düşüncelerini paylaşarak, Dekan Prof. Dr. Bülent Yılmaz, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Göğebakan, Öğr Gör. Tahsin Bozdağ’ın yanı sıra ve Ebru Kursu’nda emeği geçen herkese teşekkür etti.

Öğr. Gör. Tahsin Bozdağ da, İnönü Üniversitesi’nde hem ders bünyesinde hem de ağır geçen pandemi sürecinde bir sosyal sorumluluk projesi geliştirdiklerini belirterek, “Üniversitemizde hem ders bünyesinde hem de bu ağır geçen pandemi sürecinde bir sosyal sorumluluk projesi geliştirdik. Bu proje akademisyenler ve öğrencilerin katılımını sağlamaktadır. ‘Geleneksel Türk Ebru Sanatı Atölyesi’ oluşturduk. Akademisyenlerimiz sayesinde bu atölyenin malzemelerini temin ettik. Bu projede bütün öğrencileri sanatla bir çatı altında buluşturduk. Çok yoğun bir katılım var. İlerleyen zamanlarda da bu katılımın devam etmesi bize çok iyi bir yol gösterici olacaktır” ifadelerini kullandı.

Ebru Sanatı Atölyesi projesini hayata geçiren Öğr. Gör. Tahsin Bozdağ, desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay`a, Dekan Prof. Dr. Bülent Yılmaz’a, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Göğebakan’a ve akademik personele teşekkür etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.