Dolar 32,3882
Euro 35,1467
Altın 2.326,10
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Geçen yıl 816 ton fıstık elde edilen Diyarbakır’da yeni mahsulün hasadına başlandı

DİYARBAKIR’DA VALİ ALİ İHSAN SU’NUN KATILIMIYLA BİR ÜRETİCİNİN BAHÇESİNDE FISTIK HASADI YAPILDI. VALİ SU, “GEÇEN YIL 14 BİN 500 DEKARDA 816 TON FISTIK ELDE EDİLDİĞİNİ AÇIKLAYAN VALİ SU, 7 BİN 250 DEKAR ALAN BU YIL EKLENECEK” DEDİ.

14/09/2022 12:50
A+
A-

Diyarbakır’da Vali Ali İhsan Su’nun da katıldığı etkinlikle fıstık hasadına başlandı. Geçen yıl 14 bin 500 dekar alandan 816 ton fıstık elde edildiğini açıklayan Vali Su, bu yıl 7 bin 250 dekara alana yeni fıstık bahçeleri kurulacağını söyledi.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Sur ilçesi Karabaş Mahallesi’nde gerçekleştirilen fıstık hasadı bahçe günü etkinliğine katıldı. Programa AK Parti Milletvekili Oya Eronat, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ile çiftçiler katıldı. Bahçede çalışanlarla fıstık hasadı yapan Vali Su, işçilerle ve bahçe sahipleriyle sohbet etti. Vali Su, burada yaptığı açıklamada özellikle sert kabuklu meyveler ile ilgili kentte ciddi çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

“Badem, ceviz ve fıstık alanında 18 bin dekar alanda bu bahçeleri tesis etmiş olacağız”

Çalışmaları Tarım ve Orman Bakanlığı, GAP İdaresi ve Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle gerçekleştirdiklerini belirten Vali Su, “İlimizde son yıllarda yapılan çalışmalarla sert kabuklu meyve bahçeleri 48 bin dekar alana ulaşmış durumda. Her yıl bunu artırarak devam ettiriyoruz. Bu yıl da 1 milyon lira Büyükşehir Belediyemizin, 1 milyon lira Tarım Bakanlığımızın ve yüzde 30 da çiftçilerimizin desteğiyle yaklaşık 3 milyon lira bedelle yine bahçeler tesis edeceğiz. Bu yıl badem, ceviz ve fıstık alanında 18 bin dekar alanda bu bahçeleri tesis etmiş olacağız” dedi.

Geçen yıl ilde 14 bin 500 dekar alandan 816 ton fıstık elde edildiğini ifade eden Vali Su, “Bu yıl da yaptığımız bu projeyle inşallah sonbaharda dikimlerini gerçekleştirerek, 7 bin 250 dekar alanda yeni fıstık bahçesi tesis etmiş olacağız. Kırsal alanda çok önemli ciddi yatırımlar yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak 150 bin ağaca fıstık aşısı yaptık” diye konuştu.

“İpek böcekçiliğinde Türkiye birincisiyiz”

İlde öne çıkan sektörleri geliştirmeye çalıştırdıklarını vurgulayan Vali Su, “Bildiğiniz gibi biz ipek böcekçiliğinde Türkiye birincisiyiz. Bu çerçevede Büyükşehir Belediyesi olarak ipek böcekçiliğinin ve dut pekmezi sektörünün gelişmesi için de çiftçilerimize yaklaşık 38 bin adet dut fidanı dağıtımını Kulp, Ergani Çüngüş, Çermik, Hazro ilçelerimizde gerçekleştirdik. Çiftçilere destek olmaya devam edeceğiz. Tarım Bakanlığımız, GAP İdaresi, Büyükşehir Belediyesi, Valilik olarak hep birlikte çiftçilerimizle beraber üretimi, kapama bahçelerini bu alanda artırmaya gayret edeceğiz. Bu sezonki fıstık hasadının da bereketli olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.