Categories: YEREL

Gaziantep’te sokak hayvanları sahipsiz kalmıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) bakım ve tedavilerini yaptığı sahipsiz sokak hayvanlarının besin ihtiyaçlarını, şehrin çeşitli noktalarına konumlandırdığı besleme noktalarında düzenli olarak karşılıyor.

GBB Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanlığı, il genelindeki sahipsiz sokak hayvanlarının takipçisi oluyor, tedavi, bakım ve beslenme ihtiyaçlarını gidererek sahiplendiriyor. Bu kapsamda 2021 yılında yaklaşık 6 bin sokak hayvanının tedavisini tamamlayıp binin üzerinde sokak hayvanına yeni yuva bulan Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının mama sıkıntısını ise gerek belediyeye bağlı barınakta gerekse de belirlenen 200 besleme noktasında günlük olarak gideriyor.

Büyükşehir Belediyesi barınaktaki ve besleme noktalarındaki sokak hayvanlarına aylık 7 tona yakın mama dağıtırken, ayrıca kent genelindeki üniversiteler, askeri alanlar, otellerden toplanan yemek artıkları da hayvanlara takviye yem olarak veriliyor.

Öte yandan GBB’nin inşaatını tamamladığı ve yakın zamanda hizmete açacağı Burç Yazıbağ’da 15 dönüm arazi üzerine kurulu Sokak Hayvanları Köpek ve Rehabilitasyon Merkezi, mevcut barınakla birlikte faaliyet gösterecek.

Tesiste kedi ve köpekler için ayrı bakım ve rehabilitasyon bölümleri oluşturuldu. Daha ferah ve modern yapıdaki merkezde ameliyat alanları, bakım odası, yoğun bakım üniteleri, hasta hayvanlar için karantina bölgeleri ve yiyeceklerin muhafazası için soğuk hava depoları bulunuyor

SancakHaber

Recent Posts

İsrail, Gazze’de 34 bin 844 kişiyi katletti

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'nde 7 Ekim 2023'ten beri sürdürdüğü operasyonlar sonucunda 34 bin…

7 saat ago

Sağlık Haksen Ziyaretlerine Devam Ediyor

Sağlık Haksen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Sırrı Önal ve Elazığ İl başkanı Ali Osman Doğan,…

7 saat ago

Teknoloji odaklı ihracat 500 milyon dolara ulaştı

Türk Firmalarının teknoloji odaklı ihracatı 500 milyon dolara ulaştı Sancak Haber - Ankara Bakan Kacır,…

18 saat ago

Mafya hesaplaşmasında öldürüldü, kışlada adı anıldı

İletişim Başkanlığı'ndan "Mafya hesaplaşmasında öldürüldü, kışlada adı anıldı" iddialarına açıklama geldi.     İletişim Başkanlığı’ndan…

1 gün ago

Günü gelince CHP’nin bir adayı olacak

Özel: Günü gelince CHP’nin bir adayı olacak   Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grup toplantısında konuşan…

1 gün ago

Yüksekova’da 14 bin dekarlık tarım arazisi suya kavuşuyor

Yüksekova’da 14 bin dekarlık tarım arazisi suya kavuşuyor   PROJENİN İLK ETABININ DEVREYE GİRMESİYLE İŞLENECEK…

2 gün ago