Dolar 32,3520
Euro 35,1292
Altın 2.301,73
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C

Gaziantep’te Hz. Ukkaşe için çalıştay düzenlenecek

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GAZİKÜLTÜR AŞ, GAZİANTEP VALİLİĞİ VE VAKIFLAR BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BİRLİĞİNDE GAZİANTEP’İN MANEVİ MİMARLARINDAN UKKAŞE HAZRETLERİNİ YAD ETMEK, BÖLGENİN BİR İNANÇ MERKEZİ OLARAK SORUN VE İHTİYAÇLARINI BELİRLEMEK GİBİ HEDEFLER DOĞRULTUSUNDA UKKAŞE ÇALIŞTAYI DÜZENLENECEK.

09/09/2022 16:30
A+
A-

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikültür AŞ, Gaziantep Valiliği ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü iş birliğinde Gaziantep’in manevi mimarlarından Ukkaşe Hazretlerini yad etmek, bölgenin bir inanç merkezi olarak sorun ve ihtiyaçlarını belirlemek gibi hedefler doğrultusunda Ukkaşe Çalıştayı düzenlenecek.

13 Eylül’de Ukkaşe Türbesi’nde gerçekleştirilecek çalıştay çerçevesinde Ukkaşe Hazretlerinin Anadolu’nun İslamlaşma sürecindeki misyonu, türbenin geçmişi ve geleceğinin yol haritası üzerine konuşulacak. Hz. Ukkâşe’nin manevi iklimi değerlendirilecek, Gaziantep’in, “inanç rotaları” arasındaki yeri planlanacak, sürdürülebilir olarak Hz. Ukkaşe’nin gençlere anlatılması ve tanıtılması konularında ilgili kişilerden görüşleri alınacak ve bilgi paylaşımında bulunulacak. Sorunların ve ihtiyaçların tespitinin yanı sıra alanında uzman isimlerin önerileriyle bir sonuç raporunun hazırlanacağı çalıştaya, Gaziantep milletvekilleri ve il protokolünün yanı sıra, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Kilis’in kültür turizm müdürleri ile il müftüleri, ilahiyat camiasından tanınmış isimler, TÜRSAB ve diğer turizm sektör temsilcileri, akademisyenler ve alanında uzman birçok ismin katılması bekleniyor.

Restore edilen türbe yeni kullanıma açıldı

Yüzyıllar boyunca yalnızca Anadolu’da değil İslam dünyasında da tanınan bir yer olan Hz. Ukkaşe Türbesi, geçtiğimiz yıllarda restore edildi. Türbenin restorasyonu ve çevre düzenlemesi çerçevesinde 400 kişilik yeni cami, taş revaklar, 17 dükkan, 1 danışma ofisi, 74 araçlık kapalı otopark, 54 kabinlik bay-bayan tuvaleti, kesimhane, 1 küçükbaş hayvan ahırı, 2 adet asansör kulesi, aşevi, imam evi, bay bayan yemekhane, 250 metrekare kafeterya- seyir terası, 33 adet kamelya, 25 bin metrekare peyzaj ve çevre düzenlemesi uygulaması ve 16 bin metre kare sert zemin düzenlemesi tamamlanarak 2021 yılının Aralık ayında vatandaşların ibadetine ve kullanımına açıldı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.