Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Az Bulutlu
Ankara
17°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 24°C
Sal 28°C
Çar 24°C

Gaziantepli 65 yıllık teneke ustasının hayatı belgesel oluyor

GAZİANTEP’TE YAŞAYAN VE 65 YILDIR TENEKE USTALIĞI YAPAN 85 YAŞINDAKİ MEHMET AYDIN’IN HAYATI, ‘KAYBOLAN HAZİNELER’ PROJESİ İLE ‘GAZİANTEP’TE KÜLTÜR HAZİNESİ’ ADIYLA BELGESEL OLUYOR. GAZİANTEP OLAY TV’NİN KATKILARIYLA ÇEKİMLERİNE DEVAM EDİLEN PROJE İLE MESLEĞİNİN SON TEMSİLCİSİ OLAN MEHMET AYDIN USTANIN HAYATI YENİ NESİLLERE ANLATILACAK.

09/02/2022 12:45
A+
A-

Gaziantep’te yaşayan ve 65 yıldır teneke ustalığı yapan 85 yaşındaki Mehmet Aydın’ın hayatı, ’Kaybolan Hazineler’ projesi ile ’Gaziantep’te Kültür Hazinesi’ adıyla belgesel oluyor. Gaziantep Olay TV’nin katkılarıyla çekimlerine devam edilen proje ile mesleğinin son temsilcisi olan Mehmet Aydın ustanın hayatı yeni nesillere anlatılacak.

Gaziantep’te yaşayan ve 65 yıldır teneke ustalığı yapan 85 yaşındaki Mehmet Aydın’ın hayatı belgesel oluyor. Yıllardır kapı eşiğinde tenekecilik yaparak geçimini sağlayan Gaziantepli klasik zanaatkar Mehmet Aydın’ın tutkuyla ve geleneklerine bağlı kalarak mesleğini icra etmesi ’Kaybolan Hazineler’ projesi ile ’Gaziantep’te Kültür Hazinesi’ adıyla belgesel oluyor.

Yapımcılığını Ali Ekrem Demir’in, yönetmenliğini Mehmet Ali Arslan’ın yaptığı ‘Kaybolan Hazineler’ adlı projenin görüntü yönetmenliğini ise Cumhur Dölek yapıyor. Projenin müziklerini ise İran’lı müzisyen Siamak Khajehzadeh yapıyor.

Gaziantep Olay TV’nin katkılarıyla çekimlerine devam edilen proje ile mesleğinin son temsilcisi olan Mehmet Aydın ustanın hayatı yeni nesillere anlatılacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.