Dolar 32,3753
Euro 35,0108
Altın 2.325,32
BİST 9.107,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 22°C

Gaziantep’in kalbinde lezzet festivali düzenlendi

KALBİ ANTEP MEYDANI’NDA LEZZET FESTİVALİ DÜZENLENDİ

29/10/2022 17:30
A+
A-

Gaziantep’te Kalbi Antep Meydanı’nda Türkiye’nin en büyük peynir kebabı ve katmeri ve çeşitli ürünlerin tanıtımının yapıldığı festival düzenlendi.

Gaziantep’in Şahinbey ilçesine bağlı Şehreküstü Konakları yakınında bulunan Kalbi Antep Meydanı’nda düzenlenen festivalde, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, meydan içerisinde bulunan dükkanları ziyaret ederek yapılan lezzetlerin tadına baktı. Lezzetler içerisinde peynir kebabı ve katmeri, kebap, baklava gibi çeşitler bulunuyor. Ustalar tarafından özenle hazırlanan lezzetler, vatandaşlara tanıtıldı. Festivalde Türkiye’nin en büyük peynir kebabı ve katmeri yapıldı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, “Burası Kalbi Antep, Antep’in kalbi tarihi dokunun tam merkezi yan tarafı Şıh Cami, Şıh Hamamı ve Şıh Meydanı burada Gaziantep’in tarihini hem kültürünü hem yöresel lezzetlerini halkımızla buluşturuyoruz. Buranın 11.6 km restorasyon çalışmasıyla tarihi burada gün yüzüne çıkardık. Şimdi meydanımıza bakan dükkanlar inşa ettik. Kebap, baklava, börek, kahvaltı ve yöresel yemekler yapan mekanlarımız var. Gaziantepli hemşerilerimizi ve tüm Türkiye’deki vatandaşlarımızı burayı görmeye davet ediyorum. İstanbul’da Eyüp Sultan neyse, Ankara’da Hacı Bayram neyse Gaziantep’te de Kalbi Antep, Şıh Meydanı o’dur. Herkesi buradaki güzellikleri hem tarihi dokuyu hem de lezzetleri görmeye ve tatmaya davet ediyorum. Buradaki katmercimiz Türkiye’nin en büyük katmerini, kebapçımız da Türkiye’nin en büyük kebabını yaptı. Farkındalığını, güzelliğini ve lezzetini görmeye, tatmaya herkesi davet ediyorum” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.