Dolar 32,5627
Euro 34,7049
Altın 2.412,81
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 29°C
Az Bulutlu
Ankara
29°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 25°C

Gaziantep mutfağını dünyaya tanıtacaklar

GAZİANTEP İPEKYOLU İNTERACT KULÜBÜ ÜYELERİ ALİNAZİK VE ANTEP PEYNİRLİ İRMİK HELVASI İLE GAZİANTEP YEMEKLERİNİ DÜNYAYA TANITMAYI AMAÇLIYOR.

09/10/2022 11:30
A+
A-

Gaziantep İpekyolu İnteract Kulübü üyeleri Alinazik ve Antep Peynirli İrmik Helvası ile Gaziantep yemeklerini dünyaya tanıtmayı amaçlıyor.

Gaziantep İpekyolu İnteract Kulübü 14-18 yaş arasındaki gençlerin sosyal sorumluluk bilincinin geliştirilmesi amacı ile kurulan İnteract kulüpleri bu yıl kendilerinin yapacağı yemekler ve tarifleri ile Türkiye genelinde bir yemek kitabı hazırlamak için kolları sıvadı. Gaziantep İpekyolu İnteract Kulübü üyeleri bu proje için mutfağa girdi. Yemek yapmaları için MUSEM gençlere kapılarını açtı. Profesyonel bir mutfakta yemek yapmanın heyecanını yaşayan gençlerin ellerinden Alinazik ve Antep Peynirli İrmik Helvası daha da lezzetlendi.

“Mutfağını tanıtmış olacağız”

Gaziantep İpekyolu İnteract Kulübü Başkanı Narin Derin Ekinci proje ile ilgili, ’’Bu dönem interact kulüplerinin hazırladığı yemek kitabı için kulüp üyelerimiz ile Gaziantep yemeklerini yaparak gastronomi şehrinin farkını ortaya koymak istedik. Herkes bu yemekleri yemek için Gaziantep’e geliyor. Biz de özellikle kendi yemeklerimiz ile yer almak istedik. Yemekleri yapmak için bize kapılarını açan MUSEM’ e teşekkür ediyoruz. Çekimlerimize Emine Göğüş Mutfak Müzesi’nden başlayarak geçmişten günümüze Gaziantep Mutfağını tanıtmış olacağız. Sadece Türkiye’de değil, dünya genelinde İnteract kulüpleri ile paylaşmayı planladığımız tarifler ile Gaziantep adını gençlerle duyurmayı hedefliyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.