Dolar 32,3577
Euro 34,9584
Altın 2.325,14
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 21°C

GAZİANTEP – Gazetecilere hukuk ve danışmanlık desteği

GGC İLE GAZİANTEP BAROSU ARASINDA ÖNEMLİ PROTOKOL

14/12/2021 16:20
A+
A-

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) ve Gaziantep Barosu arasında gazetecilerin hukuki sorunlara karşı hukuki destek ve danışmanlık hizmeti alabilmesi için protokol imzalandı.

Gazetecilerin mesleklerini yaparken karşılaştıkları zorluklarda hukuki destek ve yardım alınması, medya-hukuk çalışmaları yapılması, atölye çalışmaları, iddianame okuma, mahkeme kararlarının yorumlanması, baro faaliyetlerinin kamuoyuna daha fazla duyurulması, farkındalık oluşturulması, eğitim, seminer, konferans gibi ana başlıkları içeren protokoli GGC Başkanı İbrahim Ay ve Gaziantep Barosu Başkanı İskender Kahraman imzaladı.

“Gazeteciler, sesimizi duyurmamızda bize yardımcı oldular”

Gazeteciler ile işbirliği içerisinde olduklarını ve toplum faydasına olan tüm faaliyetlerde birlikte hareket ettiklerini belirten Gaziantep Barosu Başkanı İskender Kahraman, “ Gaziantep’in gündemini oluşturan, yerel gazetecilik faaliyetini yürüten ve Gaziantep’in kalbi olarak gördüğümüz tüm gazetecilere teşekkür ediyoruz. Her zaman Gaziantep Barosu ile birlikte oldular. Gazeteciler; Gaziantep Barosunun el attığı, yanında durmaya çalıştığı her toplumsal ve sosyal olayda bizlerle beraber olup sesimizi duyurmamızda bize yardımcı oldular. Bugünde inşallah, aramızda imzaladığımız protokol ile bu işbirliğini daha güçlü hale getirip tüm Gaziantep halkına ve gündemine dair iyi işler yapacağımızdan eminim. Bu protokol içinde ayrıca teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Bu işbirliği protokolünü önemsiyoruz”

Protokolün çok önemli olduğunu ve protokol sayesinde gazetecilerin hukuki anlamda barodan destek alabileceğini söyleyen Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, “Ben öncelikle değerli başkanıma ve yönetimine yeni görevlerinden dolayı tebrik ediyorum. Güzel işler yapacaklarına inanıyoruz. Bundan öncede başkanımızın önemli hizmetleri olmuştu. Bugün Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti ve Gaziantep Barosu arasında bir işbirliği protokolü yaptık. Bu işbirliği protokolünü önemsiyoruz. Gerek demokrasinin gerekse hukukun savunuculuğu anlamında iki önemli birliğin bir araya gelip gazetecilerin haber alma özgürlüklerindeki yaşadığı sıkıntılarda, davalarda değerli baromuz bize hukuki anlamda bize destek ve danışmanlık hizmeti verecek. Biz yönetimimizle teklifimizi değerli başkanımıza getirdiğimizde sağ olsunlar bizi kırmadılar. Bu projeyi çok önemsiyorum. Yeri geldiğinde avukatlarımızdan hukuki anlamda eğitim ve söyleşiler düzenleyeceğiz. Ben tekrardan yeni görevlerinde değerli başkanıma ve yönetimine başarılar diliyorum” diye konuştu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.