Dolar 32,4958
Euro 34,6084
Altın 2.477,33
BİST 9.588,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 26°C
Az Bulutlu
Ankara
26°C
Az Bulutlu
Çar 24°C
Per 20°C
Cum 18°C
Cts 17°C

GAÜN’de “kariyer oyunları” etkinliği

GAÜN’DE “KARİYER OYUNLARI” ETKİNLİĞİ

24/12/2021 17:05
A+
A-

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Medya ve İletişim Topluluğu tarafından hazırlanan, konuşmacılığını Eğitmen Yazar Murat Koçyiğit’in yaptığı ’’Kariyer Oyunları’’ etkinliği gerçekleştirildi.

GAÜN Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlen etkinliğin açılış konuşmasını yapan İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Süleyman Şahan, öğrencileri yarınlara daha iyi hazırlama için bu tür etkinliklerin sayısını artıracağını belirterek, hedefler ve hayaller olmadan motivasyonun sağlanamayacağını söyledi.

Kariyer olgusunun her geçen gün Türkiye de olduğu kadar küresel düzeyde de gençler için bir kaygı unsuru olmaya devam ettiğini belirten Murat Koçyiğit, “Belirli düzeyde gençliğin taşıdığı bu kaygıyı yaşları gereği olağan karşılayabilsek de asıl sorun, biz yetişkinler onların bu kaygılarını gidermek için onlara ne kadar yardımcı olabiliyoruz? Tam da bu sebepten dolayı iş hayatına girmeye hazırlanan gençlerimize, milyonlarca çalışanın rekabet içinde olduğu gerçek iş hayatının dinamikleri ile nasıl bir kariyer yönetimi sağlayabilecekleri konusunda destek olmaya çalışıyorum. Birçok araştırmayla desteklenen ‘Kariyer Oyunları’ kitabımın alt yapısını da tamamen bu temel unsurlar oluşturuyor” dedi.

Staj, iş imkanı, kariyer planlama gibi konulara değinen Murat Koçyiğit, “Tatmin edici bir kariyeri düşündüğümüz zaman üç kritik faktör vardır. Bunlar: Tutku, güçlü yönler ve piyasa. Ancak bu üç bilemeden sadece iki tanesine sahip olmamızın bizi mutlu etmeye yetmeyeceğinin farkında olmamız çok önemli. Örneğin; bir şey hakkında tutkuluysanız, çok çalışmalı ve bu konuyla ilgili beceri veya bilgiyi güçlü yanlarınızdan birine dönüştürmelisiniz. Ancak kazandığınız bu yeni nitelik işverenlerin umurunda değilse, ev kiranızı ödeyecek bir iş bulmakta zorlanacaksınız demektir. Ya da bir konuda gerçekten iyiyseniz ancak bundan pek hoşlanmıyorsanız, kariyerinizi onun etrafında oluşturmak size çok fazla para kazandırıyor olsa bile bu iş, sizi ileride kanser edebilir” diye konuştu.

Etkinliğin sonunda GAÜN İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Süleyman Şahan tarafından günün anısına Eğitmen Yazar Murat Koçyiğit’e hediye takdim etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.