Dolar 32,3645
Euro 34,9594
Altın 2.324,26
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 21°C

GAÜN Hastanesi ailesi büyümeye devam ediyor

MEME RADYOLOJİSİ VE GİRİŞİMSEL MEME RADYOLOJİSİ ALANLARINDA GAÜN HASTANESİ BÜNYESİNDE GÖREVE BAŞLAYAN RADYOLOJİ HEKİMİ DOÇ. DR. DENİZ ESİN TEKCAN ŞANLI BÖLGEDE YALNIZCA GAÜN HASTANESİ BÜNYESİNDE UYGULANAN TANI VE TEDAVİ YÖNTEMLERİNE İLGİLİ BİLGİ VERD

11/08/2022 13:00
A+
A-

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hastanesi hekim kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor.

Meme Radyolojisi ve Girişimsel Meme Radyolojisi alanlarında GAÜN Hastanesi bünyesinde göreve başlayan Radyoloji hekimi Doç. Dr. Deniz Esin Tekcan Şanlı, bölgede yalnızca GAÜN Hastanesi bünyesinde uygulanan tanı ve tedavi yöntemleriyle ilgili bilgi verdi.

Gaziantep’te ve bölgede yalnızca GAÜN Hastanesi bünyesinde yapılan Tomosentez ve Elastografi uygulamalarının her hastada rutin olarak başladıklarına dikkat çeken Şanlı, “Tomosentez, Mamografi çekimi sırasında ardışık görüntüler alarak memeyi kesitsel incelemeye yarayan yeni bir inceleme yöntemidir. Üstelik radyasyon dozu diğer geleneksel Mamografi cihazlarından daha düşüktür. Memede kitle saptama, karakterizasyonunda ve lokalizasyonunda normal mamografiye göre üstündür. Elastografi ise ultrasonografiye ek olarak yaptığımız tamamlayıcı bir görüntüleme yöntemidir. Kitlelerin sertliğini değerlendirmeye, bu sayede kötü huylu (malign) kitleleri iyi huylulardan ayırt etmeye yarar. Kitleye yönelik biyopsi kararı vermede bize oldukça yardımcıdır. Biz bu yöntemleri hastanemizde başarıyla yürütmekteyiz” dedi.

Doç. Dr. Deniz Esin Tekcan Şanlı, “Mamografi ve ultrasonografi ile tanı konulamayan ya da şüpheli görüntüleme bulguları olan hastalarda ise ‘Dinamik Meme Manyetik Rezonans’ görüntülemeden sıklıkla faydalanmaktayız. Bunun haricinde meme kanseri tanısı konulan hastalarda hastalığın yayılımını, tedaviye yanıtını değerlendirmek ve cerrahi yöntem açısından yol göstermek açısından da ‘Dinamik Meme Manyetik Rezonans’ görüntülemeyi günlük pratiğimizde de oldukça sık kullanmaktayız. Elde ettiğimiz radyolojik görüntüleri Amerika ve Avrupa standartlarına göre değerlendirip bulgularımızı kategorize etmekteyiz ve hastalarımızı tanı, tedavi ve takip açısından doğru bir şekilde yönlendirip belli aralıklarla kontrollerini yapmaktayız” diye konuştu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.