Dolar 32,3690
Euro 34,9519
Altın 2.325,69
BİST 9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 22°C

FETÖ’nün sözde “kadim abisi” Bekmezci’ye “silahlı terör örgütü yöneticiliği” suçundan ceza istendi

İZMİR (AA) – Fetullahçı Terör Örgütü'nde (FETÖ) sözde “kadim abi, irşatcı” olarak nitelendirilen ve hakkında “anayasal düzeni ortadan …

FETÖ’nün sözde “kadim abisi” Bekmezci’ye “silahlı terör örgütü yöneticiliği” suçundan ceza istendi
REKLAM ALANI
12/03/2021 20:12
A+
A-

İZMİR (AA) – Fetullahçı Terör Örgütü'nde (FETÖ) sözde “kadim abi, irşatcı” olarak nitelendirilen ve hakkında “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan dava açılan Yusuf Bekmezci'nin “silahlı terör örgütü yöneticiliği” suçundan cezalandırılması istendi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Bekmezci tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada Bekmezci'nin avukatları da yer aldı.

Duruşmada dinlenen tanık L.E, Bekmezci'yi 1968 yılında Kestanepazarı'ndan tanıdığını belirterek, “Dini duyguları aşırı derecede hassas bir insandı. Fetullah Gülen'le akrabalık bağları vardı. Yapılanma içinde bir ağırlığı vardı. Ona sempati vardı.” dedi.

Duruşmada iddia makamı, esas hakkındaki mütalaasını açıklayarak sanık Bekmezci'nin “silahlı terör örgütü yöneticisi olma” suçundan cezalandırılması ve tutukluluk halinin devamı yönünde görüş bildirdi.

Sanık avukatları mütalaaya ilişkin savunma için süre verilmesini, sanığın yaşlılığı ve hastalıkları nedeniyle tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamını ve avukatlara savunma için süre verilmesini kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

– Operasyon

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, 20 Ocak 2020'de Çiğli ilçesindeki lüks bir siteye yaptıkları operasyonda örgütte sözde “kadim abi, irşatcı” olarak nitelendirilen FETÖ firarisi Yusuf Bekmezci ile ona bakıcılık ve korumalık yapan sözde örgüt yöneticisi Mehmet Fatih Arslan'ı gözaltına almıştı. Aynı operasyonda örgütün bir dönem sözde “Karşıyaka eyalet imamı” olan Akif Sarı da başka bir hücre evinde yakalamıştı.

Zanlılar, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmış, Bekmezci hakkında “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan dava açılmıştı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.