Dolar 32,5399
Euro 34,8951
Altın 2.437,02
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 25°C
Az Bulutlu
Ankara
25°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 20°C

Fendoğlu, üniversitedeki işçilerin sorunlarını dile getirdi

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ (MHP) MALATYA MİLLETVEKİLİ VE MYK ÜYESİ MEHMET FENDOĞLU, MECLİS GENEL KURULDA İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ’NDEKİ İŞÇİLERİN ÖZLÜK HAKLARININ DÜZELTİLMESİ KONUSUNU GÜNDEME GETİRDİ.

Fendoğlu, üniversitedeki işçilerin sorunlarını dile getirdi
03/12/2021 15:16
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili ve MYK üyesi Mehmet Fendoğlu, meclis genel kurulda İnönü Üniversitesi’ndeki işçilerin özlük haklarının düzeltilmesi konusunu gündeme getirdi.

Fendoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’de yaptığı konuşmada İnönü Üniversitesi’nde çalışan işçilerin sorunlarını dile getirdi. Üniversitenin Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı sosyal tesislerde çalışan 4/D kadrolu işçilerin maaş ve ikramiyelerini almakta sıkıntı çektiğini ifade eden Fendoğlu, “Personellerin mağdur olmaması ve maaş alımında aksaklık yaşanmaması için kadrolarının 4/D’den alınıp 4/B’ye aktarılması ve ödemelerinin de üniversitenin genel bütçesinden sağlanmasını talep etmektedirler. Yine, Turgut Özal Tıp Merkezinde 4/D’li olarak çalışmakta olan personellerin asgari ücret farkının toplu iş sözleşmesindeki zammının kendilerine de uygulanmasını istemektedirler. Personellerimizin bu taleplerini ve mağduriyetlerini Hazine ve Maliye Bakanlığımıza iletmemizi bizden talep ettiler.” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Fendoğlu ayrıca Battalgazi ilçesine bağlı Orduzu Mahallesinde bulunan Gelincik Tepesi’ndeki deprem konutları ile ilgili talepleri de dile getirdi. Depremzede aileler için yapılan konutların kura çekildikten sonra hak sahiplerine teslim edildiğini ve evlerine yerleşen vatandaşların beklenmedik sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Fendoğlu, “Evlerinde doğal gaz olmayan vatandaşlar, elektrikli sobayla ısınmaya çalışırken mağduriyetlerini de bize şahsen ilettiler. Teslim edilen blokların şirketten alınıp devredilmesi gerekiyor. Yani bu evlerden hâlâ şirketler sorumlu, TOKİ veya İl Afet’e devredilmesi gerekiyor. Bu iki kurum almadan vatandaşa teslim edildiği için doğal gaz alamıyorlar. Kış gelmeden bu sorunun çözülmesini talep ederiz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.