Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Az Bulutlu
Ankara
17°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 24°C
Sal 28°C
Çar 24°C

Evlat nöbetindeki anne: “Bir çocuğumuz ailesine kavuştu, inşallah o mutluluğu biz de görürüz”

ÇOCUKLARININ TERÖR ÖRGÜTÜ PKK MENSUPLARI TARAFINDAN DAĞA KAÇIRILDIĞI İDDİASIYLA HDP DİYARBAKIR İL BAŞKANLIĞI ÖNÜNDE EVLAT NÖBETİ TUTAN AİLELERİN DİRENİŞİ 874. GÜNÜNDE DE DEVAM EDİYOR.

21/01/2022 13:40
A+
A-

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 874. gününde de devam ediyor.

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığı iddiasıyla, 3 Eylül 2019’da farklı kentlerden Diyarbakır’a gelen ailelerin HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemi 874. gününde de sürüyor. Kütahya’dan gelen Hatice Levent, Bitlis’te üniversite okuduğu sırada kızı Fadime’nin terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığını hatırlattı. Levent, “HDP ve PKK denilen lanet, insanlıktan nasibini almamışlar, bizim çocuklarımızı mağaralarda neden tutuyorlar. Biz, kar, kışta eziyet ve acı çekiyoruz. Yavrularımızın ne suçu vardı da götürdüler. İnsan ve çocuk hakları diyorlar, nerede. Bizim çocuklarımızı bıraksınlar” dedi.

Yeni bir çocuğun ailesine kavuştuğunu ve çok mutlu olduklarını belirten Levent, “İnşallah bizim çocuklarımız da gelir, o mutluluğu biz de görürüz. Bizim çocuklarımızı bırakın, ellerinizi üzerimizden çekin. Eğer beni duyuyor ve görüyorsan kaç gel. Sadece sana demiyorum, arkadaşlarınızla kaçıp gelin. Sizin elleriniz kalem tutuyordu, silah verdiler. Onları toprağa gömün. Gelin yavrum, çok özledim seni Fadimem. Biz, evlatlarımızı çok özledik bırakın” çağrısında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.