Dolar 32,3713
Euro 35,0024
Altın 2.325,92
BİST 9.099,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 22°C

Evlat hasreti çeken aileler, bin 150 gündür çocuklarının yolunu gözlüyor

ÇOCUKLARININ TERÖR ÖRGÜTÜ PKK MENSUPLARINCA DAĞA KAÇIRILDIĞINI İDDİA EDEN DİYARBAKIR ANNELERİNİN EVLAT DİRENİŞİ KARARLILIKLA SÜRÜYOR.

26/10/2022 10:30
A+
A-

Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırıldığını iddia eden Diyarbakır annelerinin evlat direnişi kararlılıkla sürüyor.

3 Eylül 2019’da farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek HDP il binasının önünde evlat nöbeti tutan ailelerin umutlu bekleyişi, bin 150’nci gününde devam ediyor.

8 yıl önce kızı Fadime’nin terör örgütü mensuplarınca kaçırıldığını ileri süren anne Hatice Levent, kızını almayana kadar evlat nöbetinden vazgeçmeyeceğini söyledi.

Kızının kalbinde delik olduğunu ve sağlık durumundan şüphelendiğini ifade eden Levent, “8 senedir Fadime kızımın peşindeyim. 80 sene geçse bile kızımı aramaktan vazgeçmem. Tüm anne ve babalar olarak yavrularımızı almadan bu çadırdan bir yere gitmiyoruz. Bu garibanımdan ne istediler. Benim yavrum yetim, gariban ve kalbi delik. Acaba benim yavrumu götürüp ne yaptılar. Çocuklarımızı artık bırakın. Yavrularımızla birlikte sarılıp koklaşalım” dedi.

Kızı Fadime’ye teslim ol çağrısında bulunan Levent, “Fadime’m, eğer beni duyup görüyorsan devletimize teslim ol. Hepiniz beraber kaçın gelin. Önce Allah’ım sonra devletimiz bizim arkamızda. Hiçbir ceza uygulanmayacak. El ele tutuşun bir olup gelin. Sizi çok özledik. 8 senedir senin peşindeyim. Ne olur kuzum kaç gel” ifadelerinde bulundu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.