Categories: SAĞLIK

Etlik’te Renkli Prematüre Günü

Ankara Etlik Şehir Hastanesinde 17 Kasım Dünya Prematüre Günü farkındalık etkinlikleri düzenlendi.

Hastane konferans merkezinde düzenlenen etkinlikler, renkli görüntülere sahne oldu.  İlk olarak konferans merkezi önünde katılımcılar ve prematüre çocuklar ellerindeki mor balonları gökyüzüne bıraktılar. Prematüre çocuklar ile birlikte pasta kesimi yapan hastane yönetici ve personelleri çocuklarla sohbet ederek vakit geçirdiler.

Ankara Etlik Şehir Hastanesi Konferans Merkezinde gerçekleşen programın açılış konuşmasını Koordinatör başhekim Doç. Dr. Bülent Güngörer yaptı.

Koordinatör Başhekim Doç. Dr. Bülent Güngörer yaptığı konuşmada; 17 Kasım malumunuz dünya genelinde farkındalığı artırmak için prematüre günü olarak kutlanır. Bizlerde hastane olarak üçüncü basamak ama yenidoğan ünitesi bakımından dördüncü basamak hastane olarak anne adaylarından başlayarak doğum ve sonrası için tüm süreci takip ederek, üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz. Bununla ilgili farkındalık çalışmalarını tüm hastane ekibi olarak yerine getirmekteyiz. Bu süreci yaşayan ailelere gerekli eğitimler verilerek, tedavilerini yaparak, danışmanlık hizmetini de yerine getirmekteyiz. Son basamak olan Ankara Etlik Şehir Hastanemizin bu konuda olduğu gibi her konuda marka olacağından hiç şüphemiz yoktur.”  ifadelerine yer verdi.

Ankara Etlik Şehir Hastanesi Çocuk Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ferit Kulalı ve Kadın Doğum Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Aysu Yeşim Tezcan ise prematüre gününün anlam ve önemi hakkında konuşma yaparak katılımcılara hitap ettiler.

Hastane eğitim görevlilerinden Prof. Dr. Dilek Dilli ve Doç. Dr. Sezin Ünal ise “prematürelerimiz ve biz” konulu sunumlarını yaparken prematüre çocukların ailelerinin dikkatle dinlemeleri ise gözlerden kaçmadı.

Ankara Etlik Şehir Hastanesi Kadın Doğum Hastanesi yeni doğan yoğun bakım ünitesi sorumlu hemşiresi Nihal Özoğlu ise “Dünden bugüne minik ellere uzanan profesyonel eller” isimli sunum yaparken sağlık personeli gözünden deneyimlerini katılımcılara aktardı. Yine çocuk hastanesi yeni doğan yoğun bakım ünitesi sorumlu hemşiresi Gülşen Avcıoğlu ise Kündüroğlu bebeğin hikayesini anlatırken duygusal anlar yaşandı.

Katılımcılar arasında yer alan prematüre çocuklar ise müziğin etkisiyle sahneye çıkarak, hastane yönetici ve personelleri ile birlikte tempo tutarak eğlendiler.  Hep birlikte günün fotoğrafı çekilerek program son buldu.

 

 

 

 

SancakHaber

Recent Posts

Üç büyük şehirde başıboş köpek sayısı 700 bini geçti

Üç büyük şehirde başıboş köpek sayısı 700 bini geçti   Adana’nın İmamoğlu ilçesinde 72 yaşındaki…

2 saat ago

Milli Muharip Uçak KAAN ikinci uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tarafından üretilen Milli Muharip Uçak KAAN, ikinci uçışunu…

2 saat ago

Şampiyonluk Kupasını Mezara Götürdüler

Şampiyonluk Kupasını Mezara Götürdüler Türkiye BAL ligi 12. grupta mücadele veren Türk Metal  1963 Spor…

1 gün ago

Sağlık Haksen Teşkilat Gezileri Yapıyor

Sağlık Haksen Genel Merkezinden yapılan açıklamaya göre; Teşkilat gezileri Elazığ  ve Bingöl'den başlatıldı. Sağlık Haksen…

1 gün ago

14 otobüs alev topuna döndü

Kocaeli'nin kartepe ilçesinde bir otoparkta çıkan yangında 14 otobüs yanarak kullanılamayacak hale geldi.    …

2 gün ago

Elazığ Kent Konseyi Başkanlığına, Nafiz Koca seçildi

Elazığ’da çalışmalarını sürdüren Elazığ Kent Konseyi’nin Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Kongrede Konseyin yeni başkanı…

2 gün ago