Dolar 32,5835
Euro 35,0278
Altın 2.460,78
BİST 9.796,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 24°C
Az Bulutlu
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 21°C
Sal 21°C

Etlik’te Renkli Prematüre Günü

Etlik’te Renkli Prematüre Günü
18/11/2022 09:01
A+
A-

Ankara Etlik Şehir Hastanesinde 17 Kasım Dünya Prematüre Günü farkındalık etkinlikleri düzenlendi.

Hastane konferans merkezinde düzenlenen etkinlikler, renkli görüntülere sahne oldu.  İlk olarak konferans merkezi önünde katılımcılar ve prematüre çocuklar ellerindeki mor balonları gökyüzüne bıraktılar. Prematüre çocuklar ile birlikte pasta kesimi yapan hastane yönetici ve personelleri çocuklarla sohbet ederek vakit geçirdiler.

Ankara Etlik Şehir Hastanesi Konferans Merkezinde gerçekleşen programın açılış konuşmasını Koordinatör başhekim Doç. Dr. Bülent Güngörer yaptı.

Koordinatör Başhekim Doç. Dr. Bülent Güngörer yaptığı konuşmada; 17 Kasım malumunuz dünya genelinde farkındalığı artırmak için prematüre günü olarak kutlanır. Bizlerde hastane olarak üçüncü basamak ama yenidoğan ünitesi bakımından dördüncü basamak hastane olarak anne adaylarından başlayarak doğum ve sonrası için tüm süreci takip ederek, üzerimize düşen sorumluluğun bilincindeyiz. Bununla ilgili farkındalık çalışmalarını tüm hastane ekibi olarak yerine getirmekteyiz. Bu süreci yaşayan ailelere gerekli eğitimler verilerek, tedavilerini yaparak, danışmanlık hizmetini de yerine getirmekteyiz. Son basamak olan Ankara Etlik Şehir Hastanemizin bu konuda olduğu gibi her konuda marka olacağından hiç şüphemiz yoktur.”  ifadelerine yer verdi.

Ankara Etlik Şehir Hastanesi Çocuk Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ferit Kulalı ve Kadın Doğum Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Aysu Yeşim Tezcan ise prematüre gününün anlam ve önemi hakkında konuşma yaparak katılımcılara hitap ettiler.

Hastane eğitim görevlilerinden Prof. Dr. Dilek Dilli ve Doç. Dr. Sezin Ünal ise “prematürelerimiz ve biz” konulu sunumlarını yaparken prematüre çocukların ailelerinin dikkatle dinlemeleri ise gözlerden kaçmadı.

Ankara Etlik Şehir Hastanesi Kadın Doğum Hastanesi yeni doğan yoğun bakım ünitesi sorumlu hemşiresi Nihal Özoğlu ise “Dünden bugüne minik ellere uzanan profesyonel eller” isimli sunum yaparken sağlık personeli gözünden deneyimlerini katılımcılara aktardı. Yine çocuk hastanesi yeni doğan yoğun bakım ünitesi sorumlu hemşiresi Gülşen Avcıoğlu ise Kündüroğlu bebeğin hikayesini anlatırken duygusal anlar yaşandı.

Katılımcılar arasında yer alan prematüre çocuklar ise müziğin etkisiyle sahneye çıkarak, hastane yönetici ve personelleri ile birlikte tempo tutarak eğlendiler.  Hep birlikte günün fotoğrafı çekilerek program son buldu.

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.