Categories: GENEL

Erzincan’daki Kur’an kurslarında yüz yüze eğitim başlıyor

ERZİNCAN (AA) – Erzincan'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında yeni normalleşme süreciyle Kur'an kurslarında yüz yüze eğitime başlanılacağı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Mehmet Makas başkanlığında, kontrollü normalleşme süreci dolayısıyla İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplantısı yapıldı.

Kentte Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında gelinen aşamada elde edilen başarının sürdürülebilmesi ve vaka sayılarının daha da azaltılabilmesi için İl Pandemi Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda bazı yeni kararlar alındı.

Bu kapsamda, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 26.02.2021 tarihli yazıları kapsamında yapılan değerlendirme sonucunda, kent genelinde faaliyet gösteren tüm Kur'an kursu öğretim programlarının ilgi yazıda bildirilen kurallara uygun olarak yüz yüze eğitime başlamasına ve bu hususlarda gerekli tüm tedbirlerin İl Müftülüğünce alınmasına ve takibinin yapılmasına karar verildi.

Gençler arası münazara, il yarışması, bilgi ile tüm kültür ve sanat yarışmalarının Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen tüm kurallara uyulması şartıyla belirlenen takvim çerçevesinde yapılması, kent genelinde sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılan 65 yaş ve üzerindekiler ile 20 yaş altı gençler ve çocukların şehir içi toplu ulaşım araçlarını kullanabilmesi ve 65 yaş ve üzerindekilerin şehir içi toplu ulaşım araçlarından ücretsiz faydalanması uygulamasına devam edilmesi kararı alındı.

Tekel büfelerinin sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayan süre ve günlerde kendileri için belirlenen usul ve esaslar ile açılış ve kapanış saatlerine uymak koşuluyla faaliyet gösterebilmeleri kararlaştırıldı.

SancakHaber

Recent Posts

Şampiyonluk Kupasını Mezara Götürdüler

Şampiyonluk Kupasını Mezara Götürdüler Türkiye BAL ligi 12. grupta mücadele veren Türk Metal  1963 Spor…

9 saat ago

Sağlık Haksen Teşkilat Gezileri Yapıyor

Sağlık Haksen Genel Merkezinden yapılan açıklamaya göre; Teşkilat gezileri Elazığ  ve Bingöl'den başlatıldı. Sağlık Haksen…

19 saat ago

14 otobüs alev topuna döndü

Kocaeli'nin kartepe ilçesinde bir otoparkta çıkan yangında 14 otobüs yanarak kullanılamayacak hale geldi.    …

21 saat ago

Elazığ Kent Konseyi Başkanlığına, Nafiz Koca seçildi

Elazığ’da çalışmalarını sürdüren Elazığ Kent Konseyi’nin Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Kongrede Konseyin yeni başkanı…

22 saat ago

Sağanaklar devma ediyor; 18 ilde sarı seviye uyarı verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, (MGM) gök gürültülü sağanak sebebiyle 18 ili sarı seviyede uyardı.   Sağanaklar…

22 saat ago

Öğretmen Atamalarına Yeni Düzenleme

Öğretmen Atamalarına Yeni Düzenleme   Millî Eğitim Bakanlığınca özel program ve proje uygulayan eğitim kurumlarına…

2 gün ago