Dolar 32,3605
Euro 34,9891
Altın 2.324,37
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Erdoğan’ın eskileri ile olmaz!

Erdoğan’ın eskileri ile olmaz!
REKLAM ALANI
01/05/2023 11:48
A+
A-

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İstanbul Pendik ve Ümraniye’de vatandaşlarla buluştu. Partisinin İstanbul Milletvekili adaylarını da tanıtan İnce’nin hedefinde hem iktidar, hem muhalefet vardı. İnce, “100 yıllık cumhuriyetin 21 senesini bunlar yönetti. Etibank’ı sattılar. Sümerbank’ı sattılar. Değerli arazileri sattılar. Bu 21 senenin 18 senesinde Davutoğlu var Babacan var. Erdoğan bu memleketin nesi var nesi yok hepsini haraç mezat satarken, Davutoğlu oradaydı. Babacan oradaydı. Şimdi Erdoğan’ı göndereceğiz. Erdoğan’ın eskilerini mi? başa getireceğiz. Böyle bir şey olur mu? Bu doğru değil” dedi.

“SİZE SÖZÜM OLSUN”

Benim çocuklarım, gençlerim, evlatlarım, öğrencilerim, sevgili İstanbullular size sözüm olsun! Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanlığında ucuz et yiyeceksiniz. Ucuz süt içeceksiniz, balık yiyeceksiniz. Peynir yiyeceksiniz. İyi beslenmeniz için milli gelirin yüzde 2’sini tarımı ayıracağız gıdaya beslenmeye. İyi okullarda okuyacaksınız. Sizi özel okullara, tarikat okullarına muhtaç etmeyeceğim. Devletin iki kişilik yurtlarında kalacaksınız. Yine sizi tarikat yurtlarına muhtaç etmeyeceğim. Ve çıktığınızda iş bulacaksınız iş. Bu dört vaadim bütün gençleredir.

Beşinci vaadim ise, aileleridir. Bu coğrafya, Anadolu, Trakya bir deprem coğrafyasıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nde Muharrem İnce’den başka deprem bir beka meselesidir diğer olmadı. Dilimde tüy bitti, yapmayın etmeyin dedim. 99’dan beri deprem vergileri toplanıyor. Hiçbir önlem alınmadı. Milyonlarca yıldır bu coğrafyada deprem oluyor deprem. Yine olacak! Sizi dirençli kentlerde yaşatacağım, söz veriyorum dirençli, depreme dayanıklı kentlerde yaşayacaksınız.

“BU ÜLKENİN AKIL VE BİLİME İHTİYACI VAR”

Bu ülkenin bu ülkenin akla ihtiyacı var. Bu ülkenin bilime ihtiyacı var. Bu ülkenin matematiğe ihtiyacı var. Dijital teknolojiye ihtiyacı var. Kuantuma ihtiyacı var. Bu ülkenin füzyona ihtiyacı var. Bu ülkenin bilime ihtiyacı var bilime… Bu ülkenin ahlaka ihtiyacı var ahlaka.

İnsanlar çocuklarına asgari ücretle iş bulamazken beş yerden maaş alan ahlaksızlar var. Bu ülkenin huzura ihtiyacı var. Bu ülkenin hakkaniyete ihtiyacı var. Bu ülkenin hukuka ihtiyacı var Bu ülkenin üretmeye ihtiyacı var. Bu çocukların düzgün beslenmeye ihtiyacı var.

“CHP’Lİ KARDEŞLERİM OY VERİRKEN DİKKAT”

Ben 40 sene CHP’de hizmet ettim. Gençlik kolunda, ilçe yönetiminde, il yönetiminde milletvekilliğinde, grup başkan vekilliğinde, her yerde bulundum. Şimdi benim güzel kardeşlerim, Cumhuriyet Halk Partililer; Sandık başına gittiniz bu bölgede birinci bölgede. Birinci sıradaki CHP’li, ikinci sıradaki CHP’li arkadaşlarım benim. üçteki CHP’li, dörtteki CHP’li tamam. Ama bu bölge 35 milletvekili çıkarıyor. Dörtten sonrası, pazartesi günü CHP’de yok! Devalı, Saadetli, Gelecekli, yani CHP’ye oy verdiğinde, Deva partisine oy vereceksin, geleceğe oy vereceksin, saadete oy vereceksin, demokrat partiye oy vereceksin karar senin karar senin. O kadarını ben söylemiyorum.

Şimdi sandığın başına gittin senin oylarınla seçilip pazartesi günü seçilip öbür tarafa gidecekler. Bir de onun yanında Memleket Partisi var! Memleket Partisi. Cumhuriyetçi Atatürkçü, yurtsever partinin kuralları belli. Ne diyor memleket Partisi ‘ne sağdan ne soldan Atatürk’ün yolundan! Ne cumhur ne millet, tek yol memleket. Bu kadar harikasınız!

“SANDIKLARI PATLATACAĞIZ”

Türkiye’de benim en az güvendiğim kurumların başında yargı geliyor, yargı.

Adalet diye bir şey yok Türkiye’de. Hakim, Savcılar bile inanmıyor adalet olduğuna. İkinci inanılmaz kurum hangileri biliyor musunuz? Anketçiler parayı bas, istediğin rakamı yazıyorlar. Parayı aldılar mı muhalefetin anketçisi ayrı iktidarın anketçisi ayrı. 14 Mayıs günü göreceğiz bakalım göreceğiz o sandıkları patlatacağız!

“DEVLETİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ”

Değerli Arkadaşlarım bakın biz ne yapacağız anlatayım; Üçüncü yol demek devleti yeniden inşa etmek demektir. Devlete olan güveni yeniden kurmak demektir. Yani devletin TÜİK’ine Merkez Bankası’na, ÖSYM’sine güvenmek demektir. Gençlerin çocukların sorularını çaldırmamak demektir. Önce buradan başlayacağız. Sonra merkez bankasını bağımsızlaştıracağız. Sonra, EPDK, BDDK, SPK gibi kurumları özerk yapacağız. Sonra öngörülebilir ve güvenilir bir yatırım ortamı kuracağız. Sonra kamu bankalarını siyasetin etkisinden çıkaracağız. Milli gelirimizin yüzde 5’ini ARGE’ye ayıracağız. Dijitalleşme, yüksek teknoloji, nitelikli eğitim diyeceğiz zenginleşeceğiz. Yüzümüz gülecek, huzur içinde olacağız huzur.

“GENÇLER, MEMLEKETİ TERK ETMEK YOK!”

Gençler sakın ha, memleketi terk etmek yok! okumaya gideceksiniz, Yüksek Lisans yapmaya, doktora yapmaya gideceksiniz. Ama memlekete geri döneceksiniz. Size ihtiyacımız var. Bu topraklar bu dereler bu ovalar, bu dağlar bizim. Terk etmek yok. Memleket bizim, memleket gibisi de yok. Merak etmeyin Suriyelileri de göndereceğiz, hiç yolu yok! Bu cumhuriyeti beraber kurmadık biz. Bu ülkenin tarlalarından bereket fışkırtacağız. Biz bu ülkenin Dağları’nda çiçekler açtıracağız. Biz bu ülkenin fabrikaların bacalarını tüttüreceğiz.

 

Gençlerin yüzünü güldüreceğiz. Sizin hakkınızı yedirmeyeceğim çocuklar. Geleceğe güvenle bakan gençler olacaksınız. Geleceğe güvenle bakan, memleketindeki adalete güvenen gençler olacaksınız.

“EZAN VE BAYRAK BAĞIMSIZLIĞIN SİMGESİDİR”

Ezan okunurken konuşulmaz diye bir şey yok. Ezan okunurken şarkı söylemiyorum. Ezan bu topraklardaki iki Simge’den birisidir. Biri bayraktır, öbürü ezandır. Bağımsızlığın simgesidir.

İstanbul’daki Milletvekili adaylarını tek tek tanıtılmasının ardından konuşmasını yeniden sürdüren İnce, Osmanlıların 1699 Karlofça antlaşması ile toprak kaybetmeye başladığını hatırlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“GENÇLER GÜCÜNÜZE GÜVENİN”

3A dedim. Akıl, Adalet, Ahlak dedim. 3B diyorum. Barışacağız önce, ekonomik olarak büyüyeceğiz ve adil bölüşeceğiz. 3H diyorum, hakkaniyet lazım, hukuk lazım bize, adalet, hakkaniyet. Bunların hepsini birlikte yapabiliriz. Bakın gençler gücünüze güvenin. Sizden bir şey istiyorum; Madem ki, biz üçüncü yoluz, bugün hepiniz üç kişiyi ikna edin olur mu?

Söz mü? Söz mü?

 

O zaman hep beraber devam edelim; ‘Bir çivi, bir nalı kurtarır, bir nal bir atı kurtarır, bir at bir yiğidi kurtarır, bir yiğit memleketi kurtarır. Ne sağdan, ne soldan, Atatürk’ün yolundan. Ne cumhur, ne millet, tek yol memleket’

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.