Dolar 32,3712
Euro 34,9854
Altın 2.326,10
BİST 9.065,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 22°C

VAN – Erciş depreminde ölen 76 öğretmen anıldı…

VAN’IN ERCİŞ İLÇESİNDE 2011’DE MEYDANA GELEN DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN 76 ÖĞRETMEN MEZARLARI BAŞINDA ANILDI.

24/11/2021 14:45
A+
A-

Van’ın Erciş ilçesinde 2011’de meydana gelen depremde hayatını kaybeden 76 öğretmen mezarları başında anıldı.

Erciş’te 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir tören düzenlendi. İlçe Kaymakamlığı önünde düzenlenen tören, çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törenin ardından katılımcılar 2011 yılında meydana gelen depremde hayatını kaybeden öğretmenlerin mezarlarını ziyaret ederek dualar okudu, karanfil bıraktı.

Kabir ziyareti sonrası açıklamalarda bulunan Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Alhan, “Bugün biz öğretmenler için anlamlı bir gün. Bizler ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ anlayışı ile hareket eden bir dinin mensuplarıyız. 2011 yılında yaşadığımız depremde acı bir durum yaşadık. 70’in üzerinde öğretmenimiz şehit oldu. Bu vesileyle bu anlamlı günde de bu kardeşlerimiz için geldik. Dualarımızı okuduk. Allah tekrar rahmet eylesin. Ailelerine sabırlar versin” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.