Dolar 32,3258
Euro 35,1397
Altın 2.296,21
BİST 9.055,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C

En tatlı hasat yüzleri güldürdü

KALE İLÇESİNDE YAKLAŞIK 2 BİN 500 DEKARLIK ALANDA ÜRETİMİ YAPILAN ŞEKER PANCARI HASADINDA SONA GELİNDİ.

24/10/2022 09:50
A+
A-

Malatya’nın Kale ilçesinde yaklaşık 2 bin 500 dekarlık alanda yapılan şeker pancarı hasadında kaliteli ürün ve yüksek verim üreticinin yüzünü güldürdü.

Kale ilçesinde yaklaşık 2 bin 500 dekarlık alanda üretimi yapılan şeker pancarı hasadında sona gelindi. Kaliteli, şeker oranı yüksek ürün elde edilmesi çiftçileri sevindirirken, rekolte ise yüzleri güldürdü. Dekar başına 8 ton verim alınan pazar sorunu yaşanmadan Malatya Şeker Fabrikası’nda işlenmek üzere üretilen şeker pancarının taban fiyatı ise ton başı bin 400 TL işlem görüyor.

150 dönümlük bir alanda ekim yaptıklarını belirten şeker pancarı üreticisi Ömer Yavuz, hasatta sona geldiklerini kaydederek dönüm başına 8 ton verim aldıklarını ifade etti.

“Şeker oranı yüksek ürün elde ettik”

Üretim yaparak ülke ekonomisine katkı sunmaya gayret ettiklerini ifade eden üreticilerden Mahmut Aydın, ”400 dönümlük bir alanda ekimini yaptığımız şeker pancarı hasadında sona geldik sezonu kapatmak üzereyiz. Tarlalarda topladığımız ürünleri fabrikaya gönderiyoruz. Elimizden geldiği kadar ekonomiye katkı sağlaya çalışıyoruz. Çok şükür bu yıl rekolte çok iyi ve ürünlerin şeker oranı da çok yüksek“ dedi.

“Hasatta sona geldik”

Kapıkaya baraj suyunun bölgedeki tarım arazilerinden çeşitliliği arttırdığını aktaran bir başka üretici Harun Mum ise ’’Baraj suyu ile birlikte bölgemizdeki kurak araziler suya kavuştu. Buda üretim çeşitliliğini arttırdı. Şeker pancarının yanı sıra bölgemiz de yonca üretimi de yapılmaktadır. Pancar hasadında sona geldik söküm işlemleri tamamlanmak üzere yüksek rekolte elde ettik. Önümüzdeki yıllarda pancar üretimine devam edeceğiz” diye konuştu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.