Dolar 32,6004
Euro 34,8280
Altın 2.491,99
BİST 9.506,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 19°C
Yağmurlu
Ankara
19°C
Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 25°C
Sal 28°C

Emekli Müftü vefat etti

EMEKLİ MÜFTÜ YAŞAR VEFAT ETTİ

24/09/2022 10:40
A+
A-

Malatya eski Müftülerinden Feyyaz Yaşar yaşlılığa bağlı rahatsızlıklar nedeniyle vefat etti

1933 yılında Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde doğan Yaşar, medrese tahsilinden sonra devrinin büyük alimlerinden dersler ile icazet aldı. Vaizlik görevini ifa ederken aynı zamanda yüksek öğrenimini de tamamlayarak müftü olmaya hak kazanan Yaşar, sırası ile Tekirdağ, Gaziantep ve Kayseri’de il müftülüğü yaptıktan sonra Malatya İl Müftülüğüne atanıp 1986-1998 yıları arasında Malatya Müftüsü olarak görev yaptı. 1998 yılında emekli olunca Malatya’da yaşamına devam eden Yaşar, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın fetva danışma kurulu üyesi olarak hizmetini uzun yıllar sürdürdü. Yaşar, kütüphanesini de sağlığında İnönü Üniversitesi’ne bağışlamıştı.

3’ü erkek, 2’si kız beş çocuk babası olan Yaşar, bugün saat 14.00’de Malatya Yeşiltepe şehir mezarlığında kılınacak namazdan sonra defin edilecek.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.