Dolar 32,3299
Euro 35,0822
Altın 2.286,60
BİST 8.967,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Az Bulutlu
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 25°C

ELAZIĞ – Öğretmenevi yapılması için imza kampanyası başlatıldı

ELAZIĞ’DA EĞİTİM BİR-SEN 1’NOLU ŞUBE TARAFINDAN 80 İLDE OLAN FAKAT ELAZIĞ’DA OLMAYAN ÖĞRETMENEVİ VE YENİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİNASININ YAPILMASI İÇİN İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

06/12/2021 23:40
A+
A-

Elazığ’da Eğitim Bir-Sen 1 No’lu Şube tarafından, yeni öğretmenevi ve yeni Milli Eğitim Müdürlüğü binasının yapılması için imza kampanyası başlatıldı.

Elazığ’da Eğitim Bir-Sen 1 No’lu Şube tarafından 24 Ocak Elazığ depreminden sonra kapatılan öğretmenevi ve yeni Milli Eğitim Müdürlüğü binasının yapılması için imza kampanyası başlatıldı. Eski öğretmenevi önünde başlatılan kampanyaya vatandaşlar imza atarak destek verirken, imza kampanyasının cuma gününe kadar süreceği bildirildi.

Burada açıklamalarda bulunan Elazığ Eğitim Bir-Sen 1 No’lu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, “1933 yılında halkevi olarak inşa edilen bina, 1992 yılında 68 yatak kapasiteli öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu olarak hizmet verirken 24 Ocakta ilimizde yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremde ağır hasar almıştır. Sonraki süreçte Kent Meydanı Proje kapsamında Elazığ Belediyesine devredilmiştir. Deprem öncesinde hem sendikamız hem de STK Platformu ile birlikte defalarca dile getirilen öğretmenevi talebi maalesef karşılanmamıştır. 24 Ocak depreminden sonra ilimize gelen eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a dosya şeklinde taleplerimiz sunulmuştur. Girişimlerimiz sonucu şu anda Bakanlık yetkililerin bize ifadeleri, Türkiye’de bir öğretmenevi yapılacaksa bu kesinlikle Elazığ’da yapılacaktır. El hak doğrudur. Çünkü Elazığ’dan başka öğretmenevi olmayan il yoktur” dedi.

Sadece eğitim çalışanlarının değil vatandaşların da imza kampanyasına destekte bulunmaları gerektiğini belirten Bahşi, “Bu talep sadece bir sendikanın talebi değil ilimizdeki tüm STK’ların, halkımızın ve eğitim çalışanlarının talebidir. Topladığımız binlerce imzayı Milli Eğitim Bakanına teslim ederek, mücadelemizin bu defa hayırlı bir şekilde sonuçlanmasını, ilimizin ve camiamızın amaca hizmet edecek bir öğretmenevine kavuşmasını istiyoruz. Son 20 yıl içerisinde 4 defa bina değiştiren, adeta göçebe hayatı yaşayan İl Milli Eğitim Müdürlüğü personelinin çok zor şartlarda çalıştığı, konumu itibariyle ulaşım problemi olan hizmet binasının da uygun bir yerde en kısa zamanda yapılmasını talep ediyoruz. Biz deprem süreci öncesi başlayan, depremden sonra iyice belirginleşen bu mücadelemizin bir sonuca ulaşmasını ve artık sesimizin duyulmasını istiyoruz. Diğer illerin tamamında olan öğretmenevini bizim ilimize de yapın. Buradaki eğitimciler de bu şehirde yaşayanlar da bunu sonuna kadar, fazlasıyla hak ediyor” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.