Dolar 32,3753
Euro 35,0108
Altın 2.325,32
BİST 9.107,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 22°C

Elazığ’da kamera karşısına geçen öğretmenler EBA için içerik üretiyor

ELAZIĞ (AA) – SUAT ÖZTÜRK – Elazığ'da öğretmenler, Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki stüdyoda kamera karşısına …

Elazığ’da kamera karşısına geçen öğretmenler EBA için içerik üretiyor
REKLAM ALANI
30/03/2021 08:30
A+
A-

ELAZIĞ (AA) – SUAT ÖZTÜRK – Elazığ'da öğretmenler, Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki stüdyoda kamera karşısına geçerek Eğitim Bilişim Ağı (EBA) için içerik üretiyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde EBA televizyon ve internet platformları, tablet ve internet desteğiyle uzaktan eğitimin başarıyla yapılması sağlandı.

Salgın nedeniyle 23 Mart 2020'de başlatılan ve birinci yılını geride bırakan uzaktan eğitime öğretmenler, EBA destek noktalarında, mobil EBA araçlarında, EBA TV ders çekimlerinde görev alarak büyük destek verdi.

Bu sürece katkı sunan öğretmenlerden 20'si ise Elazığ'da görev yapıyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, AA muhabirine, lise stüdyosunda uzaktan eğitime destek vermek için yapılan çekimlerin başarıyla sürdüğünü söyledi.

Ülkede şimdiye kadar 8 bin 700 civarında çekim yapıldığını anlatan Gürtürk, “Bunun 1025'i ilimizde gerçekleştirildi. İleriye dönük olarak bu çekimler devam edecek. Bu çekimler hem TRT EBA hem de çevrimiçi kanallarda yayımlanıyor.” dedi.

Bu çalışmaya katkı sunan öğretmenlerin görevlerini en iyi şekilde yerine getirdiğini belirten Gürtürk, ilerleyen süreçte yüz yüze eğitimin yanı sıra uzaktan eğitimin devam etmesi durumunda yine bu stüdyoda ülke için çalışmaları sürdüreceklerini bildirdi.

Gürtürk, kısa sürede salgından kurtulmayı ve yüz yüze eğitime kesintisiz geçilmesini temenni ederek, “Hiçbir şey yüz yüze eğitimin yerini tutmuyor. Yüz yüze eğitimde hem eğitim hem öğretim birlikte yürütülüyor.” diye konuştu.

– “TRT EBA TV'ye içerik üreten iki okuldan biriyiz”

Okul müdürü Necmi Türk, 18 yıldır hizmet veren okulda salgın sürecinde de başarılı çalışmalara imza attıklarını söyledi.

Temmuzda Milli Eğitim Bakanlığının verdiği görev doğrultusunda EBA için ders çekimleri yaptıklarını anlatan Türk, çekimlerin montajı, kurgusu, yapım ve yükleme işlemlerinin okul öğretmenlerince gerçekleştirildiğini kaydetti.

“Türkiye genelinde TRT EBA TV'ye içerik üreten iki okuldan biriyiz. Çektiğimiz dersler TRT EBA TV'nin yanı sıra lise kanalı ve eba.gov.tr adreslerinde yayınlanmakta.” diyen Türk, muhasebe ve finansman, bilişim, el sanatları ve elektrik elektronik teknolojileri, halkla ilişkiler ve organizasyon alanlarında çekim yaptıklarını belirtti.

– “Bölgemizde en iyi altyapıya sahip okullardan biriyiz”

Okulda radyo televizyon ana şefi Muammer Tekin de stüdyoda gerekli ekipmana sahip olduklarını, bu sayede çekimlerin rahat yapıldığını dile getirdi.

“Bölgemizde en iyi altyapıya sahip okullardan biriyiz.” ifadesini kullanan Tekin, bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığınca bu görevin kendilerine verildiğini kaydetti.

Tekin, Bakanlık desteğiyle ihtiyaç duyulan ekipmanları da tamamladıklarını söyledi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.