Dolar 32,4559
Euro 34,7927
Altın 2.478,00
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 21°C
Pts 22°C

Elazığ’da el sanatları kursu kadınlara hem terapi hem de gelir kaynağı oldu

ELAZIĞ’DA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDE AÇILAN HALK EĞİTİM MERKEZİNE GELEN EV KADINLARI, ATIK MALZEMELERİ SANATA ESERİNE DÖNÜŞTÜRÜRKEN, YAPTIKLARI ÜRÜNLERİ SATARAK EV EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYORLAR

26/03/2022 11:25
A+
A-

Elazığ’da Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslara katılan kadınlar, bir yandan öğrendikleri el sanatları ile terapi olurken bir yandan da ürünlerini satarak ev ekonomilerine katkı sağlıyor.

Elazığ’da Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Halk Eğitim Merkezinde kadınlara yönelik kurslar sürüyor. Kadınlar, merkezde açılan dikişten rölyefe, filografiden tel kırmaya onlarca kursa katılıyor. Usta öğreticiler tarafından becerilerini geliştiren kadınlar, günün stres ve sıkıntısından uzaklaşıyor. Kadınlar kurslarda bir yandan terapi olurken bir yandan da ürettikleri ürünleri satarak ev ekonomilerine katkı sağlıyor.

28 yıldır el sanatları işini yaptığını aktaran Halk Eğitim Merkezi Usta Eğiticisi Tunay Toksöz, “Bölümüm el sanatları. Öğrencilerimiz genellikle ev hanımlarıdır. Buraya geldikleri zamanlarda yaptıkları işlerle kendileri psikolojik olarak daha iyi hissettiklerini söylüyorlar ve bizler de zaten bunu görüyoruz. Yapılan işler olarak da üç boyutlu rölyefimiz var, patiklerimiz var, ayna süsleme, çanta ve tel kırmalarımız bulunmakta. Yani el sanatlarının içinde bütün işler geliyor, genellikle de süsleme el işleri geliyor. Satışlı sergilerimiz olduğu zaman zaten satılıyor. Çoğu zaman dışarıya satış yapan bayanlarımız da var. Ekonomiye faydası olan kişiler de var. Yani aldıkları parayla kendilerine katkı da sağlıyorlar. Buradaki herkes kurstan memnun” dedi.

“Tüm Elazığ halkını bekliyoruz”

Halk Eğitim Merkezi’ne bağlı olarak görev yaptıklarını belirten El Sanatları Öğretmeni Didem Bingöl, “Belediyemizin bize sağlamış olduğu imkândan faydalanmaktayız. Kursumuz öncelikle terapi amaçlıdır. Terapiden ziyade meslek edinmek isteyen birçok gencimiz ve terapi amaçlı gelen yaş itibariyle daha olgun olan bayanlarımız kursumuzda bulunmaktadır. Herkese kapımız açık. Burada atıl durumda olan malzemeleri, sıfır hiç boyanmamış ham maddeleri, ham objeleri, seramik, ahşap, rölyef, aklınıza gelebilecek her türlü ürünü çalışabiliyoruz. Halk Eğitime ve Elazığ belediyesine bizlere ve kursiyerlerimize bu imkânları tanıdıkları için çok teşekkür ediyorum. Buraya gelen vatandaşlarımız genelde ev hanımı. Ekonomiye katkıda bulunmak için, ekonomiye artı ek kazanç sağlamak için gelen bayanlar da var. Gençlerimiz de ve üniversite öğrencileri olan genç kadın arkadaşlarımız da var. Hem terapi hem meslek edinme, ekstra yapılan ürünleri burada satan kursiyerlerimiz var. İçerisinde de ekonomiye katkıda bulunan kursiyerlerimiz var” diye konuştu.

“Çok güzel ve rahat bir ortamımız var”

El sanatlarıyla uğraştıklarını dile getiren Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticisi Aygün Aytekin, “Filografi rölyef ve geri dönüşüm olarak yaptığımız sanat dalları var. Öğrencilerimiz genelde ev hanımlarından oluşuyor. Bunların kimi aile bütçesine katkıda bulunurken kimisi de bunu iş için yapıyor. Bunların arasında tabii ki üniversite mezunları da var. Nişanlı olanlar ve öğrenci olanlar var. Birçok alanda katılım oluyor. Burada sadece iş olarak değil psikolojik olarak birbirimize destek olarak da vakit geçiriyoruz. Çok da güzel oluyor konuşuyoruz, sohbet ediyoruz. Ortamımız çok mükemmel bir ortam. İnşallah devamını diliyoruz. Saat 10.00’da başlayıp saat 14.30’da bitiriyoruz. Tabi bizim öğrencilerimiz 14.30’da gitmiyorlar, biz biraz uzatıyoruz ve saat 16.00 gibi işlerimizi bitiriyoruz. Ondan dolayı artık geldiklerinde bir şeyler yapmaya ve işlerini bitirmeye çalışıyorlar. Bu anlamda çok güzel ve rahat bir ortamımız var” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.