Dolar 32,5835
Euro 34,7936
Altın 2.413,03
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 29°C
Az Bulutlu
Ankara
29°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 23°C
Cum 25°C
Cts 25°C

Elazığ’da 2 yapı tescillendi

ELAZIĞ’IN MADEN İLÇESİNDE BULUNAN SETERAN MENFEZİ VE KALHANE KÖPRÜSÜ KÜLTÜR VARLIKLARI VE MÜZELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDEKİ KURULLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI-KORUMA YÜKSEK KURULU TARAFINDAN TESCİLLENDİ (KELHANE KÖPRÜSÜ)

01/02/2022 15:15
A+
A-

Elazığ’ın Maden ilçesinde bulunan Seteran Menfezi ve Kalhane Köprüsü, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü bünyesindeki Kurullar Dairesi Başkanlığı-Koruma Yüksek Kurulu tarafından tescillendi.

Elazığ’da Bakır Maden-DER üyelerinin başvuruları sonucunda Maden ilçesinde bulunan Seteran Menfezi ve Kalhane Köprüsü tescillendi. Bu karar ile ilçe genelinde 25 yapı tescillenmiş oldu. Dernek Başkanı Süleyman Deniz Seyrek, yaptıkları çalışmalar neticesinde tescil başvurusu yapılan Seteran Menfezi ve Kalhane Köprüsünün tescillendiğini söyledi. Seyrek, “Daha önceden tescil başvurusu yapılan eski Harput-Diyarbakır yolu ve Kral Yolu Maden ilçesinin sınırlarında bulunan köprü ve menfezler Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunda tescilleri onaylanmamıştı. Bunun üstüne çalışmalarından vazgeçmeyen dernek üyeleri, 28 Ekim 2021’de Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü bünyesindeki Kurullar Dairesi Başkanlığı-Koruma Yüksek Kuruluna itirazımızı yaptık. Koruma Yüksek Kurulu görüşmesini yaparak 2 yapının tesciline karar verdi ve Bölge Kurulunun kararını bozdu. Bu sevinçli karar ile ilçemizin kültür varlığı sayısı 25’e, ilçe merkezimizin kültür varlığı sayısı 14’e yükselmiştir. Temennimiz bundan sonraki başvuruların tarafsız olarak değerlendirilmesi ve şehirlere zaman kaybettirilmemesidir. Her şartta ve koşulda ilçemiz değerlerinin korunması için mücadele etmeye devam edeceğimizi belirtir, koruma altına alınan eserlerin ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyor, Koruma Yüksek Kuruluna da teşekkür ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.