Dolar 32,3184
Euro 35,0487
Altın 2.307,01
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Elazığ Tarihinin En Büyük İhracatı Gerçekleşti

Elazığ Tarihinin En Büyük İhracatı Gerçekleşti
REKLAM ALANI
14/01/2023 00:55
A+
A-

2022 Yılı Elazığ için tarihi bir rekorla kapandı. Elazığ ihracatı önceki yıl rekor
kırarak 335 Milyon 893 bin Dolar ile gerçekleşmişti. 2022 Yılında ihracat 373 Milyon667 bin Dolar olarak gerçekleşerek tarihinin en büyük ihracat rakamını yakaladı.Başkan AlanCumhuriyetimizin 100. Yılında bu rekoru da geliştireceğizdedi.

Üretmekte kararlı duruşundan vazgeçmeyen Üyelerimizi kutluyoruz. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan 2022 ihracat rakamlarını değerlendirdi. Başkan Alan, “TİM’den edindiğimiz veriler ile birlikte Elazığ’ımızın tarihinin en büyük ihracat rakamına ulaştığını görüyoruz.

Bütün dünyada yükselen enflasyona, krizlere rağmen üretip ihraç etmekten geri durmayan üyelerimizi yürekten tebrik ediyorum. Elazığ’ımızın potasiyelini göz önüne aldığımızda, hak ettiği noktadan hala çok uzakta olduğunu düşünüyor, projelerimizi bu düzlemde geliştiriyoruz. Elazığ Cumhuriyetimizin 100.Yılında, 2022 yılında kırdığı ihracat rekorunu geliştirecek.” İfadelerini kullandı.

6. Bölge Teşvikleri bu istatistiklerin gelişmesinde önemli rol oynuyor. Başkan Alan, “TOBB Başkanımız Sn.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun şahsımıza, “6. Bölge Teşviklerinin Elazığ’a kazandırılması senin eserindir” sözleriyle bizleri onurlandırmıştı. Bugün ihracat rakamımız ile övünüyorsak bazı noktalara dikkat çekmemiz gerekiyor. O günden bu güne dikkatle incelenmesi gereken bir diğer veri ise artan istihdamımız ve fabrika sayısının artması. Bu kıymetli istatistiğin ihracatımıza olan katkıları yadsınamaz bir gerçek. Bizler Elazığ’ımıza hizmet etmekten şeref duyan insanlarız ve yeri geldiğinde bununla övünürüz. Elazığ’ımızın üretiminin, ticaret hacminin, ihracatının artması için elimizden gelen herşeyi yapıyoruz, yapacağız da.” Dedi.

Dijital Dönüşüm hamlemiz ihracatımızı çok daha önemli noktalara taşıyacaktır.
Seçim döneminde belirttiğimiz gibi bir “Dijital Dönüşüm” hamlemizi başlatıyoruz. Bu
dönüşümün etkileri kısa süre içerisinde kendisini gösterecektir. Bir çok kurum tarafından parçalı olarak denenen fakat yerelin etkin kullanımına inemeyen, tabana yayılamayan ihracatı geliştirme projelerinin bütünsel bir toplamının Elazığ özelinde gerçekleştirilmesi ile şehrimizin ihracat hacminin tek merkezli olarak toplanması ve üyelerimizin etkin olarak desteklenmesi sayesinde Elazığ TSO ihracatta çok daha etkin bir rol üstlenecektir. Özellikle ihracatın yerel esnaf nezdinde tabana yayılabilmesi adına Dijital dönüşümde ciddi girişimlerde bulunacağız. Böylelikle dijital dönüşüm sayesinde yerel esnafa da ihracatın tüm gereklerini ve Pazar şartlarını ve potansiyellerini sunacağımız için, sadece sürekli ihracat yapan firmalar ile sınırlı kalmayarak yerel esnafımıza da ihracat şansı oluşturulacaktır. Dijital hizmetimizin gelişmesiyle Elazığ’ı İhracatta sözü geçen bir şehir haline getireceğiz.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.