Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
17°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 25°C
Sal 28°C
Çar 24°C

Egzaması olan çocuklarda besin alerjisine dikkat

ÇOCUK ALERJİ VE İMMUNOLOJİ HEKİMİ UZM. DR ELİF ŞENBABA

Egzaması olan çocuklarda besin alerjisine dikkat
14/10/2022 16:00
A+
A-

Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Alerji ve İmmunoloji Uzm. Dr Elif Şenbaba, atopik dermatitinin (dgzama) genetik, çevresel gibi bir çok faktöre bağlı olan kronik bir cilt hastalığı olduğuna vurgu yaparak egzaması bulunan çocukların yarısına yakınında besin alerjisi görüldüğünü ifade etti.

Çocuk Alerji ve İmmunoloji Hekimi Uzm. Dr Elif Şenbaba, ’’Atopik dermatitin en önemli bulgusu cilt kuruluğudur. Kuruluk sonucunda ciltte kaşıntılar oluşur. Kaşıntı atopik dermatite özgü cilt yaralarının çıkmasına neden olur. Kaşıntıyı terleme, sıcak, tahriş edici maddeler ve alerjenler artırır. Kaşınma ile cilt bütünlüğü daha da bozulur ve egzama olarak tanımladığımız yaralar meydana gelir. Bebeklik döneminde en sık yüzde (sıklıkla yanaklarda), saçlı deride, diz ve dirsek bölgelerinde ve kulak arkasında görülür. Bez bölgesi genellikle etkilenmemiştir. İki yaşından büyük çocuklarda daha çok dirsek önü, diz arkası, boyun, el ve ayak bileği bölgesini tutar. Atopik dermatiti olan çocukların yarısına yakınında besin alerjileri görülebilir. Bu hastaların mutlaka besin alerjisi yönünden Çocuk Alerji ve İmmünoloji Uzmanı tarafından değerlendirilmesi gerektiği unutulmamalıdır. Bu bağlamda atopik dermatit hastalığının tanı tedavi ve takibi yapılmaktadır’’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.