EĞİTİM

Eğitimciler şiddete karşı iş bırakacak

Eğitimciler şiddete karşı iş bırakacak

İstanbul Eyüpsultan’daki özel bir lisede, edinilen bilgiye göre yaklaşık 5 ay önce okul müdürü İbrahim Oktugan’la yaşadığı birtakım problemlerden dolayı okuldan atılan Irak asıllı olduğu iddia edilen 17 yaşındaki Y.K., aradan geçen 5 ayın ardından dün tekrardan liseye gelerek, yanında getirdiği silahla okul müdürü İbrahim Oktugan’ı vurdu.

Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Oktugan, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Zanlı 17 yaşındaki Y.K. ise yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olaya tepkiler çığ gibi büyürken, bugün Eğitim Haksen Genel Başkanı açıklama yaparak iş bıraktıklarını kamuoyu ile paylaştı.

 

Eğitim Haksen Genel Başkanı Hanifi Gökçek yaptığı açıklamada;

“İstanbul Eyüp’te bulunan bir okulda meslektaşımız öğretmen İbrahim Oktugan bir öğrencisinin silahlı saldırısı sonucu öldürülmüştür. Eğitim camiasını ve kamuoyunu derinden etkileyen bu elim hadise ne ilk ne de sonuncudur. Şiddet sarmalı tüm toplumu etkilemekle birlikte eğitim kurumlarında ağır ve telafisi olmayan sonuçlara neden olmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığından ivedi olarak şiddet yasasının çıkarılmasını, eğitim çalışanlarının can güvenliklerinin sağlanmasını istiyoruz. Eğitim çalışanlarına yönelik şiddetin bir an önce sonlandırılmasına dikkat çekmek, eğitim çalışanlarının ortak sesi olmak üzere sendikamız Yönetim Kurulu huzurlu ve güvenli bir eğitim öğretim ortamının sağlanması adına 9-10 Mayıs 2024 tarihlerinde 2 gün isteğe bağlı iş bırakma eylem kararı almıştı” ifadelerini kullandı.

SancakHaber

Recent Posts

20 Bin sözleşmeli öğretmen ataması için başvurular 20-31 Mayıs’ta

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 20 Bin sözleşmeli öğretmen atama başvuru duyurusunu yayımladı.     20…

2 gün ago

19 Mayıs’ta 81 ilde ‘Gençlik ve Spor Festivalleri’ düzenlenecek

19 Mayıs’ta 81 ilde ‘Gençlik ve Spor Festivalleri’ düzenlenecek   19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik…

2 gün ago

Sağlık Turizmi Çeşitleri Nelerdir?

Sağlık Turizmi Çeşitleri Nelerdir?   Sağlık turizmi, bireylerin tedavi veya sağlık hizmeti almak amacıyla farklı…

4 gün ago

Saç Dökülmesi Hangi Vitamin Eksikliği Kaynaklanır?

Saç Dökülmesi Hangi Vitamin Eksikliği Kaynaklanır? Saç sağlığı hem estetik hem de fiziksel sağlık açısından…

4 gün ago

Yazarımız Hülya Yılmaz sizler için yazdı “Porsiyon Osman”

PORSİYON OSMAN Kıymetli okuyucularım bundan böyle bu değerli köşede sizlere ülkemizin ticaretinin temel unsurlarından ve…

6 gün ago

YÖK Başkanı Özvar, milli sporcularla birlikte “Spor Dostu Kampüs” projesini tanıttı

YÖK Başkanı Özvar, Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) düzenlenen etkinlikte, YÖK’ün “Spor Dostu Kampüs” projesinin tanıtımını,…

6 gün ago