Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Az Bulutlu
Ankara
17°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 24°C
Sal 28°C
Çar 24°C

Dr.Bilgin: Bağımsızlık mücadelesinin gizli adı oldu “Tıp Bayramı”.

Dr.Bilgin: Bağımsızlık mücadelesinin gizli adı oldu “Tıp Bayramı”.
14/03/2022 18:09
A+
A-

Sağlık-sen Adana Şubesi Hekim Komisyonu Başkanı Dr. Mehmet Nuri Bilgin 14 Mart Tıp bayramı nedeniyle sendika binasında basın açıklaması düzenledi.
Basın toplantısına Şube Başkanı Bekir Nennioğlu, Başkan Yardımcısı Fatih Akçal, Kadin Kolları Başkanı Şadiye Durukan, Aile Hekimliği Başkan Vekili Dr.Mehmet Ali Özdemir ,Sağlık çalışanları ve kalabalık basın mensupları katıldı.
Dr.Bilgin yapmış olduğu açıklamada;
“Bugün 14 Mart 2022, hem 1827 de Osmanlı Padişahı II. Mahmut döneminde Tıbhane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire kurulması hemde 1919 da tıp öğrencilerin İstanbul’da işgalci güçlere karşı bir tepki ve direniş hareketi olarak kutlanması.
Ezelden beri hür yaşamış Milletimizin işgale boyun eğmeyeceğini haykırdığı ve tıbbiye öğrencilerinin yaktığı bağımsızlık meşalesinin yıl dönümündeyiz, İşgale karşı bağımsızlık mücadelesinin gizli adı oldu “Tıp Bayramı”.
Bu milletin hekimleri, bu milletin yeniden dirilişi için o gün nasıl kenetlendi ise bugün de büyük ve güçlü Türkiye idealimize her zamankinden daha çok bağlı olduğumuzu, hekimler olarak bütün dünyaya ilan ediyoruz.
Unutulmamalıdır ki, biz hekimler ve sağlık çalışanları, insan hayatının kıymetini en iyi bilen insanlarız.
Bir canı kurtarmayı, bütün insanlığı kurtarmakla eşdeğer sayan anlayışın sahipleri olarak gece gündüz insanımızın sağlığı için hizmet sunuyoruz.

Ancak bu milletin acılarla yoğrulmuş şanlı tarihinin üzerimize yüklediği sorumluluğun her zamankinden daha fazla farkındayız. Şiddet e meyleden insanlık düşmanları kaybedecek, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ diyen medeniyet anlayışını temsil eden Büyük Türk milleti kazanacaktır.
14 Mart 1827 de 1919’da tıbbiyelerden miras kalan milli ruhu hiçbir güç söndüremeyecektir.
Bugün Türkiye’nin dört bir yanında çalışan hekimler olarak milletimizin birliğine ve ecdadımızdan miras aldığımız bağımsızlık ruhuna büyük bir onurla sahip çıkacağımıza söz veriyoruz. Ayrımcılığın; huzurumuzu kaçırmasına, milli birliğimizi nifak tohumları saçarak bozmasına fırsat vermeyeceğiz.
Hekimler olarak Milletimizle birlikte; acımızın da, umudumuzun da, kaderimizin de bir olduğunu haykırmaya, insanımız ve insanlık için çalışmaya devam edeceğiz.
Milletimize hizmet sunmaktan, insanımızın sağlığını emanet ettiği kişiler ve onlar için şifa sunan eller olmaktan her zaman büyük onur duyduk.
Bizler insanımızı yaşatmak adına hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan görevlerimizin başında olmaya hep devam edeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, Sağlık çalışanları olarak Çanakkale Ruhu ile nasıl işgalci zihniyete karşı durdu isek bugün aynı ruhla ayrımcılığa karşı duruyoruz.
Biz hekimler her zaman milletimizin yanında olduk Her zaman milletimizin yanında onlara uzanan el olacağız.

Biz Buradayız. Sağlık Sen olarak Dimdik Ayaktayız.” Dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.