Dolar 32,3882
Euro 35,1467
Altın 2.326,10
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki yerel basın temsilcileri, 30-31 Mart’ta Van’da bir araya gelecek

İSTANBUL (AA) – Basın İlan Kurumu (BİK) ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) iş birliğiyle 30-31 Mart'ta, Van'da “Doğu Anadolu Bölgesi …

Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki yerel basın temsilcileri, 30-31 Mart’ta Van’da bir araya gelecek
REKLAM ALANI
26/03/2021 12:48
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Basın İlan Kurumu (BİK) ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) iş birliğiyle 30-31 Mart'ta, Van'da “Doğu Anadolu Bölgesi Yerel Basın Buluşması” düzenlenecek.

BİK'ten yapılan açıklamaya göre, BİK Genel Müdürü Rıdvan Duran, BİK Genel Müdür Yardımcısı Cavit Erkılınç, DAKA Yönetim Kurulu Başkanı Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, BİK servis müdürleri ve BİK Van Şube Müdürlüğü ile yerel basın temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşecek program iki gün sürecek.

Yerel medya buluşmasında, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, BİK Genel Müdürü Duran ve DAKA Genel Sekreteri Halil Güray açılış konuşmalarını yapacak.

Program kapsamında Bitlis, Hakkari ve Muş'tan gelen basın temsilcilerinin katılımıyla arama konferansı gerçekleştirilecek. SETA Toplum ve Medya Araştırmaları Direktörü Dr. İsmail Çağlar ve İletişim Danışmanı Cihat Zafer Demirel de yerel basına yönelik eğitimleriyle programda yer alacak.

Van'da düzenlenecek programın ilk gününde, son yıllarda ve özellikle salgın sürecinde hızla yaygınlaşan internet ve ona bağlı gelişen teknolojiler ile küresel salgından kaynaklı ekonomik kayıplara karşı, dijital mecraların doğru kullanımı ve fırsatların değerlendirmelerini içeren “Yapısal ve Dijital Dönüşüm Sürecinde Yerel Gazeteler: Riskler ve Fırsatlar” konulu panel düzenlenecek. Moderatörlüğünü İletişim Danışmanı Cihat Zafer Demirel'in yapacağı panelde, BİK İlan Hizmetleri Müdürü İdris A. Çam, BİK Kurumsal İletişim Müdürü Türker Çeltik ve BİK İnsan Kaynakları Şefi Cenk Koray Doğan konuşacak.

Buluşmanın ikinci gününde “Doğu Anadolu Bölgesi Yapısal ve Dijital Dönüşüm Sürecinde Yerel Gazeteler” başlıklı arama konferansı düzenlenecek. Konferansta Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'tan resmi ilan yayınlama hakkını haiz yerel gazete temsilcileri; yerel gazetelerin ekonomik sorunlarının yanı sıra yetişmiş personel azlığı, teknolojik altyapı yetersizliği, mesleki ilke ve politikaların yıpranması, niteliksiz içerik üretimi, reklam potansiyelinin diğer mecralara yönelmesi gibi yapısal birçok ortak soruna dair görüş ve çözüm önerilerini sunacak.

BİK'in, DAKA Teknik Destek programı çerçevesinde düzenlediği yerel basın buluşmasının hedefleri arasında yerel basının daha iyiye ulaşması, gelişmesi için yapılması gerekenler, BİK ve Kalkınma Ajansları, KOSGEB, İŞKUR gibi paydaşların sektörel destekleri, ortak hedefler belirlenmesi ve sektörün dijitalleşme sürecinde entegrasyonu ve güçlendirilmesi de bulunuyor.

Elite World Van Hotel'de, 30-31 Mart'ta yapılacak programın sonunda katılımcılar için sertifika töreni düzenlenecek.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.