Dolar 32,5491
Euro 34,7347
Altın 2.492,76
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 22°C
Az Bulutlu
Ankara
22°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 24°C

Diyarbakırlı yazar başlattığı proje ile eğitime destek oluyor

DİYARBAKIRLI YAZAR VE ŞAİR DEVRAN SİNANOĞLU, BAŞLATTIĞI “SAĞLIKLI BİR GELECEK İÇİN KİTAP OKUMALI VE OKUTMALIYIZ” SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ ÇERÇEVESİNDE 100 KÖY OKULUNUN KÜTÜPHANE VE KIRTASİYE İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR.

17/04/2022 11:45
A+
A-

Diyarbakırlı yazar ve şair Devran Sinanoğlu, başlattığı “Sağlıklı Bir Gelecek İçin Kitap Okumalı ve Okutmalıyız” sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde 100 köy okulunun kütüphane ve kırtasiye ihtiyaçları karşılanıyor.

Yazar ve şair Devran Sinanoğlu, yayımlanan 10 kitabının gelirlerini çocuklara bağışladı. Sinanoğlu, yazdığı “Kaplumbağanın Zaferi” adlı çocuk kitabını da kütüphanelere ve öğrencilere ücretsiz dağıttı. Sinanoğlu, proje çerçevesinde şu ana kadar 96 köy okuluna 86 bin 930 kitap ve 3 bin 22 adet başta çanta olmak üzere defter, kalem, silgi gibi kırtasiye ürünlerini ulaştırdı.

Yazar Sinanoğlu, koordine ettiği proje ile ilgili Tellikaya köyünde Hacı Mustafa Akyıl ilk ve Ortaokulunda kuracakları Şehit Astsubay Cengiz Tokur kütüphanesinin en az 12 bin kitap kapasiteli olacağını aktardı. Masa, perde, sandalye ve kitaplık katkısında bulunduklarını ifade eden Sinanoğlu, “Kütüphanemizi sıfırdan kurduk. Şu an kitap dışında hiç bir eksiğimiz kalmadı. Kitapseverlerden kitap desteği bekliyoruz. Kütüphanemiz ilk olma özelliğini taşıyor. Projeyi 2021 Haziran’ında başlattık. 100. Kütüphanemiz olan Şehit Cengiz Tokur kütüphanesinin açılışını 2022 Haziran ayında yapacağız. Hedefimiz bir yıl içinde Diyarbakır’da 100 köy okuluna en az 100 bin kitap bağışlamak. Bu da Türkiye’de bir ilktir. Türkiye’de bir ilki gerçekleştireceğiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.