Dolar 32,5702
Euro 34,9795
Altın 2.423,87
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 24°C
Az Bulutlu
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Cum 25°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 23°C

Diyarbakır’ın markası kadayıfçı Sıtkı usta, Afrika’da 6 su kuyusu açtı

DİYARBAKIR’IN TATLI MARKASI KADAYIFÇI SITKI USTA, AFRİKA ÜLKESİ UGANDA’NIN WUKONU BÖLGESİNDE EMPOLİ KÖYÜNE SU KUYULARININ İNŞASI İÇİN YARDIMDA BULUNDU.

12/03/2022 14:55
A+
A-

Diyarbakır’ın tatlı markası Kadayıfçı Sıtkı usta, Afrika ülkesi Uganda’nın Wukonu Bölgesinde Empoli köyüne su kuyularının inşası için yardımda bulundu.

Diyarbakır ve Ankara’da 1968’den beri hizmet veren Kadayıfçı Sıtkı usta, Afrika’da, 6 su kuyusunun açılmasına öncülük etti. Uganda’nın Wukonu Bölgesinde Empoli köyüne su kuyularının inşası için gerekli yardımı yapan Sıtkı usta, ilerleyen süreçte böyle projelerine yenilerini eklemeyi hedeflediklerini belirtti.

Sıtkı Altunbay, konunun kendilerine iletilmesiyle ilgili makamlarla görüşülüp harekete geçtiklerini ifade ederek oğlu Süleyman Altunbay’ı görevlendirdiğini söyledi. Altunbay, su kuyuları inşasının tamamlanması kendilerini çok mutlu ettiğini kaydetti.

“Yaklaşık 10 bin Kur’an-ı Kerim’i, cami, medrese ve köy halkına sunduk”

Gerekli hazırlıkları tamamlayıp, Uganda’ya giderek, su kuyusunun inşa edileceği köye ulaştıklarını belirten Süleyman Altunbay, Türkiye’nin Tanzanya Büyükelçisi Mehmet Güllüoğlu, kendilerini karşılayarak ağırladığını söyledi. Büyükelçi Güllüoğlu ve elçilik personeline teşekkür eden Altunbay, “Köy halkı bizi çok sıcak karşıladılar. Samimi ve içten, bir sevgi köprüsü oluştu aramızda. Kendi yöresel kıyafetleri ve geleneklerine uygun olarak bize karşılama merasimi düzenlediler. Yaklaşık 10 bin Kur’an-ı Kerim’i, cami, medrese ve köy halkına sunduk. Un, tatlı ve kurban etinden, köy halkına dağıttık. Her haneye, 10 kilogram olmak üzere, un dağıtımını tamamladık. Yaklaşık 10 bin çocuğa ise, kıyafet ve ayakkabı dağıttık. Sevinçleri görülmeye değerdi. Tabi onlar mutlu olunca, bizler de seviniyoruz. Kısmet olursa, bu tür çalışmalarımıza, önümüzdeki süreçte de devam edeceğiz. Bizleri, dualar ve tekbirlerle karşılayan köy halkı, yine dualar eşliğinde bizleri uğurladılar. Kardeşlik zincirine yeni halkalar eklediğimiz için çok mutluyuz. Öylesine bir duygu sağanağı yaşadık ki, inanın kelimelerle anlatmak mümkün değil. Ancak bu duyguyu yaşamak lazım” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.