Dolar 32,3679
Euro 34,9483
Altın 2.325,20
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 21°C

DİYARBAKIR’da Paris İklim Antlaşması ve Avrupa Yeşil Mutabakatı paneli gerçekleştirildi

DİYARBAKIR TİCARET VE SANAYİ ODASI AB BİLGİ MERKEZİ, DİYARBAKIR OSB, İKTİSADİ KALKINMA VAKFI VE AB TÜRKİYE DELEGASYONU ORTAKLIĞIYLA PARİS İKLİM ANLAŞMASI VE AVRUPA YEŞİL MUTABAKATI, TÜRKİYE-AB GÜMRÜK BİRLİĞİNİN GÜNCELLENMESİ VE FİNANSMAN KAYNAKLARI KONULU PANEL DÜZENLEDİ.

06/12/2021 18:15
A+
A-

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi, Diyarbakır OSB, İktisadi Kalkınma Vakfı ve AB Türkiye Delegasyonu ortaklığıyla Paris İklim Anlaşması ve Avrupa Yeşil Mutabakatı, Türkiye-AB gümrük birliğinin güncellenmesi ve finansman kaynakları konulu panel düzenledi.

Panelde konuşan DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kaya, Diyarbakır’ın, Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecine olan destek ve inancı en üst düzeyde olan bir kent olduğunu söyledi. AB ile ilişkilerin kesintisiz ve daha ivedilikle sürdürülmesinde yarar gördüklerini belirten Kaya, “Bu anlamda Avrupa Birliği (AB) bilgi büroları ve İKV’nin çalışmalarını önemsiyoruz. Avrupa Birliğinin küresel ısınma ve iklim değişikliği konusunda çok kararlı bir politikası var. Bu çerçevede Paris Antlaşmasının yürürlüğe girmesiyle birlikte uygulamaya konulacak bağlayıcı yaptırımlar hakkında yeterli bir bilgiye sahip değiliz. 2026’dan sonra karbona üretimine karşılık devreye girmesi planlanan yenilenebilir enerji kullanma zorunluluğu sanayici ve iş insanları açısından çok önemli bir gelişme olacaktır. Bu kriterleri karşılayamayan ülkeler ve tabii olarak iş insanları büyük problemler ile karşı karşıya kalacaklardır” dedi.

“Dünyanın Paris İklim Şartını öncelik vermesi bizleri oldukça umutlandırmaktadır”

Özellikle bölgem iş insanları ve yatırımcıları açısından bu alandaki gelişmeleri takip etmek son derece yararlı olacağını ifade eden Kaya, “Bugün burada konu uzmanlarınca detaylıca açıklanacak bu süreçlere ilişkin bilgilendirmeler çok büyük önem taşımaktadır. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu gibi bilgilendirmeleri devamlı olarak yapmaya çalıştık ve bundan sonra da çalışmalarımızı kesintisiz sürdürmeye devam edeceğiz. Biz meslek örgütleri olarak özellikle sanayicilerimizin küresel ısınma konusunda daha detaylı bilgi sahibi olmaları, üretim yaparken çevre dostu üretimi benimseyip daha az karbon üretirken, daha çok yenilenebilir enerji ile üretim yapmaları için bilgilendirmelerini sağlamaktan yana politikalar üretmektir. Dünyanın Paris İklim Şartını bugün öncelik vermesi bizleri oldukça umutlandırmaktadır. Özelde coğrafyamızda, genelde dünyayı etkisi altına almış olan iklim değişiklikleri bizleri bu anlamda daha hızlı ve daha kararlı adımlarla çalışmalar yapmamızı zorunlu hale getirmiştir. Aksi durumda çok daha tehlikeli bir süreç hepimizi olumsuz etkileyecek, ürettiğimizi de pazarlayamaz duruma gelebileceğiz” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.