Dolar 32,3168
Euro 35,0597
Altın 2.307,99
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Diyarbakır’da iş yerlerine silahlı saldırıda 3 tutuklama

ALINAN BİLGİLERE GÖRE, ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ OLAYLA İLGİLİ YAPTIĞI TİTİZ ÇALIŞMALAR NETİCESİNDE EMLAKÇILIK YAPAN VE OTO GALERİCİLİK YAPAN İŞ YERİ SAHİPLERİNİN YAKIN AKRABA OLDUKLARINI TESPİT ETTİ.

06/06/2022 12:00
A+
A-

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde emlakçılık yapılan bir işyerine ve yanındaki oto galeriye yönelik 11 Mayıs’ta kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırı yapılmış, saldırı sonucu 2 kişi yaralanmıştı. Olaylara ilişkin gözaltına alınan şüphelilerden 3 kişi tutuklandı.

Alınan bilgilere göre, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili yaptığı titiz çalışmalar neticesinde emlakçılık yapan ve oto galericilik yapan iş yeri sahiplerinin yakın akraba olduklarını tespit etti. 11 Mayıs’ta gerçekleşen silahlı saldırıda şüpheli M.K. (25) ve K.D.’nin (24) silahları ile kısa sürede yakalanarak gözaltına alındığı ve çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklandığı öğrenildi.

Aynı emlakçıya yönelik 17 Mayıs tarihinde tekrar silahlı saldırı gerçekleşti. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri motosikletli iki şüphelinin silahlı saldırıyı gerçekleştirdiğini tespit etti. Ekipler, incelenen kamera çalışmaları sonucu, bahse konu motosikletin olay yerine ticari bir aracın kasasında getirildiğini ve silahlı saldırıyı gerçekleştirdikten sonra motosikletin uzaklaştığını belirledi. Ticari aracın sahibi ve kullanıcıları olan şüpheli D.Ö. (22) ve İ.Ö. (17) yakalanarak çıkarıldıkları adli mercilerce adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Aynı oto galericiye 27 Mayıs tarihinde karşı yapılan silahlı saldırıda ise ekipler, saldırıyı bir motosikletin üzerinde bulunan şüphelilerin gerçekleştirdiğini tespit etti. Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin, şüphelilerin tespitine yönelik çalışmalara devam ettiği öğrenildi.

Aynı oto galericiye 29 Mayıs tarihinde bir kez daha silahlı saldırı gerçekleştirildi. Yapılan incelemede polis ekipleri, siyah bir araçtan ateş edildiğini tespit etti. Şüpheli araç ile ilgili yapılan çalışmada, olayı gerçekleştiren şüphelilerin Ş.T. (22) ve F.D. (31) olduğunu belirledi. Kısa sürede yakalanan şüphelilerden Ş.T.’nin, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandığı, F.D.’nin ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı öğrenildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.