Dolar 32,5653
Euro 34,9616
Altın 2.447,40
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 24°C
Az Bulutlu
Ankara
24°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 20°C
Sal 20°C

Diyarbakır’da çiçekçilerde 14 Şubat Sevgililer Günü yoğunluğu

TÜM YURTTA OLDUĞU GİBİ DİYARBAKIR’DA DA 14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ’NÜN YAKLAŞMASIYLA BİRLİKTE GÜL BAŞTA OLMAK ÜZERE ÇİÇEKLERİN FİYATLARI ARTARKEN, 30 YILLIK ÇİÇEKÇİ MUSTAFA SERKAN GÜLEÇOĞLU, ÜRETİCİLERİN YAPMIŞ OLDUĞU ZAMLARDAN KAYNAKLI OLARAK MÜŞTERİLERİNE FİYATLARI UTANARAK SÖYLEDİKLERİNİ BELİRTEREK, ÖNCEKİ YILA GÖRE İŞLERİNİN YARI YARIYA DÜŞTÜĞÜNÜ SÖYLEDİ.

12/02/2022 10:00
A+
A-

Diyarbakır’da, 14 Şubat Sevgililer Günü’nün yaklaşmasıyla birlikte gül başta olmak üzere çiçeklerde fiyatları arttı. 30 yıllık çiçekçi Mustafa Serkan Güleçoğlu, üreticilerin yapmış olduğu zamlardan kaynaklı olarak müşterilerine fiyatları utanarak söylediklerini belirterek, önceki yıla göre işlerinin yarı yarıya düştüğünü söyledi.

Tüm yurtta olduğu gibi Diyarbakır’da da 14 Şubat Sevgililer Günü’nün yaklaşmasıyla birlikte çiçekçilerde yoğunluk başladı.

Vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için hazırlıklarını sürdüren çiçekçiler, istek doğrultusunda evlere ya da işyerlerine servis yoluyla çiçekleri teslim ederken, 14 Şubat Sevgililer Günü’nün yaklaşmasıyla birlikte çiçek fiyatlarında da artış yaşandı.

“Fiyatlar yüzde 300 artmış”

Geçen yıl 14 Şubat Sevgililer Günü’nde 5 TL’ye satılan gül, yüzde 300 oranında artış göstererek, 20 TL oldu. Gül fiyatlarının 20 TL’den başlayıp, 200 TL’ye kadar değişiklik gösterdiğini söyleyen, 30 yıllık çiçekçi Mustafa Serkan Güleçoğlu, “Her yıl olduğu gibi bu yılda 14 Şubat yaklaşırken, hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Sevgililere hitap edecek olan kırmızı gül, beyaz gül, orkide, lale, solmayan gül ile kutuda çiçeklerimiz rağbet görüyor. Tüm Diyarbakır halkına hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi.

“Fiyatı utanarak söylüyoruz”

Üreticilerin yapmış olduğu zamlardan kaynaklı olarak müşterilerine fiyatları utanarak söylediklerini aktaran Güleçoğlu, “Bu yıl gül fiyatlarında çok yoğun bir şekilde fahiş fiyatlar bulunmaktadır. Bu bizden kaynaklı bir durum değil. Üreticilerin yapmış olduğu zamlardan kaynaklı olarak müşterilerimize utanarak fiyat veriyoruz. Şuanda bir gülün fiyatını en düşük olacak şekilde satmak için 20 TL’den satıyoruz. Geçtiğimiz yıla göre bu yıl satışlarımız fiyatların yüksekliğinden dolayı yarı yarıya düştü. Canlı gül fiyatı yüksek olduğundan kaynaklı olarak da alternatif olarak fiyatı 7,5 lira olan yapay gülleri de müşterilerimize öneriyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.