Dolar 32,3676
Euro 34,9560
Altın 2.325,34
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Az Bulutlu
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 21°C

Diyarbakır’da bölgesel dev tatbikat için hazırlıklar tamamlandı

26 MART 2022 TARİHLERİ ARASINDA DİYARBAKIR İLİNDE AFET VE ACİL DURUM HALLERİNDE TOPLANMA, İNTİKAL, KONUŞLANMA AFAD, UMKE, ANDA, İTAFİYE VE 112 ACİL SAĞLIK EKİPLERİNİN KATILIMIYLA ARAMA-KURTARMA TATBİKATI DÜZENLENECEKTİR. TATBİKATIN 25 MART TARİHİNDE BAŞLAYIP, 26 MART AKŞAMI TAMAMLANMASI VE EKİPLERİN AYRILMASI PLANLANMAKTADIR.

19/03/2022 11:25
A+
A-

26 Mart 2022 tarihleri arasında Diyarbakır ilinde Afet ve Acil Durum hallerinde toplanma, intikal, konuşlanma AFAD, UMKE, ANDA, itafiye ve 112 acil sağlık ekiplerinin katılımıyla arama-kurtarma tatbikatı düzenleneceği belirtildi. Tatbikatın 25 Mart tarihinde başlayıp, 26 Mart akşamı tamamlanmasının planlandığı bildirildi.

Diyarbakır tatbikatına 11 AFAD birlik müdürlüğü, Diyarbakır AFAD müdürlüğü sorumluluk bölgesinde bulunan 9 AFAD il müdürlüğü, yerel düzey destek çözüm ortakları olan kamu ve sivil ekipler ile kentsel arama ve kurtarma alanında akredite edilmiş ekiplerin katılımı ile gerçekleştirileceği belirtildi. Tatbikatta; toplanma, intikal, konuşlanma ile ekiplerin kendi kendine yeterliliklerinin test edilmesi planlanmış, ayrıca arama ve kurtarma çalışma alanları oluşturularak müdahale kapasitesinin artırılmasının amaçlandığı kaydedildi.

Tatbikatta arama kurtarma başlığı altında 4 senaryo planlaması yaptıklarını aktaran Diyarbakır AFAD İl Müdürü İlamı Çakmak; “1. senaryo kentsel arama kurtarma, il merkezinde 5 adet bina yıkılması sonucu enkaz altında kalan vatandaşların çıkarılması. 2. senaryo suda arama kurtarma, Dicle ilçesinde bulunan Kralkızı barajının kapaklarından birinin kopması sonucu, suya kapılan vatandaşlara yönelik su altı ve su üstü arama kurtarma çalışmaları. 3. doğada arama kurtarma, nehir sularının yükselmesi sonucu kayalıklarda mahsur kalan vatandaşlarımıza yönelik kurtarma çalışmaları, 4. senaryo KBRN vakalarında kurtarma, organize sanayi bölgesinde oluşan kimyasal sızıntıya maruz kalan vatandaşlara ve kirlenen bölgeye yönelik müdahale ile bölgeye lojistik destek sağlamaya çalışan kurum araçlarının oluşturduğu yoğun trafik nedeni ile kaza yapan kimyasal yüklü bir araca yönelik yangın ve kimyasal numune alınması çalışmaları yer alacak” dedi.

Diyarbakır Arama Kurtarma Birlik Müdürü Mehmet Karaaslan ise 2022’nin Afet Tatbikat Yılı ilan edildiğini belirterek “Çeşitli illerden gelecek olup Diyarbakır’da konumlandırılan AFAD, UMKE, ANDA, itafiye ve 112 acil sağlık ekipleri tatbikat ile ilgili burada gerekli son çalışmalarımıza devam ediyoruz, Gerçekleşecek olan dev tatbikata aynı zamanda diğer illerden de ekiplerin katılımı birlikte gerçekleştireceğimiz çalışmalarımız AFAD koordinasyonunda tüm ekiplerin katılımı ile devam ediyor” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.