Dolar 32,5885
Euro 34,7950
Altın 2.509,96
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 19°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
19°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 25°C
Sal 28°C

DİSKİ Yenişehir ilçesinde atıksu sorununu çözüyor

DİSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, YENİŞEHİR İLÇESİNDE BULUNAN AZİZİYE DERESİ’NDE ATIK SU SORUNUNU ÇÖZÜYOR.

14/02/2022 16:55
A+
A-

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Yenişehir ilçesinde bulunan Aziziye Deresi’nde atık su sorununu çözüyor.

DİSKİ Genel Müdürlüğü, Aziziye ve Gürdoğan Mahallelerinde çarpık yapılaşmadan kaynaklı atık suların dere yatağına deşarj edilmemesi nedeniyle ortaya çıkan koku ve sağlıksız görüntüleri yürüttüğü çalışmayla gideriyor. Aziziye ve Gündoğan mahallelerinin bulunan kaçak yapıların atıksularını dereye akmasını önlemek için DİSKİ, alanı 1 ve 2’nci etaplara ayırarak çalışma yürütüyor.

Özellikle yaz aylarında kaçak yapıların kanalizasyon sularının dereye akmasıyla oluşan kötü kokuların önüne geçmek için yapılan çalışmada ekipler, 1’inci etaba 330 metre kanalizasyon şebeke hattı döşedi. Eski şebekeyi deplase etmek için çalışmalarını sürdüren ekipler 2’nci etap çalışmalarında ise belirlenen alanlara 310 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı döşeyecek.

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, devam eden çalışmaları inceleyerek personelden bilgi aldı. Mevcut hattın ihtiyaca cevap vermediğini ve bu durumdan Dicle Nehri’nin de etkilendiğini vurgulayan Tutşi, DİSKİ’nin kentin göz bebeği Dicle Nehri’ni korumak için hassasiyetle çalışma yürüttüğünü kaydetti. Atıksu konusunda herkesi duyarlı olmaya davet eden Tutşi, “Vatandaşlarımızda özellikle derenin temiz kalması için evsel atıklarını dere yatağına aktarmamalıdır. Bu konuda herkes duyarlı davranmalıdır. Kolektif bir akıllı bu sorunun üstesinden gelebiliriz. Sonuçta dere Dicle Nehri’ne akıyor. Dicle Nehri bu kentin önemli kimliklerinden biridir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.