Dolar 32,5803
Euro 34,9119
Altın 2.437,17
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 26°C
Az Bulutlu
Ankara
26°C
Az Bulutlu
Per 24°C
Cum 25°C
Cts 26°C
Paz 24°C

DİSKİ, akıllı sayaç uygulamasını yaygınlaştırıyor

DİYARBAKIR SU VE KANALİZASYON İDARESİ DİSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, KAYIP-KAÇAK SU KULLANIMININ ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN BAŞLATTIĞI AKILLI SAYAÇ UYGULAMASINI GENİŞLETİYOR.

12/05/2022 12:45
A+
A-

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi DİSKİ Genel Müdürlüğü, kayıp-kaçak su kullanımının önüne geçmek için başlattığı akıllı sayaç uygulamasını genişletiyor.

DİSKİ, personel tasarrufu, insan hatalarını en aza indirmek, müşteri memnuniyetini artırmak, kayıp-kaçak oranını düşürmek, vatandaşların hakkını korumak, su yönetimini daha sağlıklı yönetmek ve tahakkuk oranlarını artırmak amacıyla akıllı sayaç okuma saati monte etmeye devam ediyor.

DİSKİ ekipleri, Mart’tan itibaren işyeri ve hanelere 3 bin akıllı sayaç taktı. İlk etapta imara yeni açılan yapılarda çalışmalar yürüten ekipler, uygulamanın verimli olması durumunda daha sonra kentin diğer noktalarında da akıllı sayaçlar monte etmeye başlayacak. DİSKİ’nin, teknolojiye ayak uydurarak yaygınlaştırmayı hedeflediği akıllı sayaç okuma sistemi abonelere ön ödeme olanağı sağlıyor.

Aboneler sunulan seçenekle istedikleri ücreti önceden ödeyip içme suyunu kullanabiliyor. Akıllı sayaç okuma, su kaçağı, aşırı tüketimde ve sayaca herhangi bir müdahalede sistem uyarı veriyor. Sistem uzaktan olumsuz durumlara müdahalede bulunabiliyor. Sistemin tamamen devreye girmesiyle birlikte DİSKİ, personel ve maliyet açısından önemli bir tasarruf sağlamış olacağı bildirildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.