Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Az Bulutlu
Ankara
17°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 24°C
Sal 28°C
Çar 24°C

Dicle Elektrik, Şanlıurfa’da sıfır faizli tarımsal elektrik kredisini anlattı

SIFIR FAİZLİ TARIMSAL ELEKTRİK KREDİSİYLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME KAMPANYASINI SÜRDÜREN DİCLE ELEKTRİK, ŞANLIURFA’DA ÇİFTÇİLER, ZİRAAT ODALARI VE SULAMA BİRLİĞİ TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ.

14/10/2022 10:40
A+
A-

Sıfır faizli tarımsal elektrik kredisiyle ilgili bilgilendirme kampanyasını sürdüren Dicle Elektrik, Şanlıurfa’da çiftçiler, ziraat odaları ve sulama birliği temsilcileriyle bir araya geldi.

Dicle Elektrik, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan tarımsal sulama elektrik desteğiyle ilgili hizmet bölgesinde bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor. Şanlıurfa’da çiftçiler, ziraat odaları ve sulama birlikleri temsilcileriyle bir araya gelen Dicle Elektrik ve Depsaş Enerji yetkilileri, borç yapılandırma ve başvuru şartlarıyla ilgili bilgi verdi. Şanlıurfa’da yapılan bilgilendirme toplantısına Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Yaşar Arvas, Depsaş Enerji Genel Müdürü Murat Karagüzel, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞANBEL Şirketi Genel Müdürü İbrahim Kaymaz, Ak Parti Harran İlçe Başkanı Mahmut Özyavuz, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Halil Peltek, Şanlıurfa Tarım ve Orman Müdürü Murat Çakmaklı, Dicle Elektrik Kurumsal Projeler Müdürü Kemal Kaçkin, Depsaş Enerji Tarımsal Sulama Müdürü Yusuf Ergün, Dicle Elektrik Tarımsal Sulama Müdürü İlter Akıncı, Depsaş Enerji Şanlıurfa İl Müdürü Şükrü Bereket, Dicle Elektrik Şanlıurfa İl Müdürü Osman Hondu ile il ve ilçe yöneticileri katıldı.

Toplantıda konuşan Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, Ziraat Bankası tarafından tarımsal üretimde sıfır faizli kredi kullandırılmasına ilişkin uygulama esasları tebliğinin 15 Eylül 2022 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdiğine dikkat çekerek, sıfır faizli destek kredisi için başvuran çiftçilerin borcunda anapara üzerinden de indirim imkanı sağlanacağını söyledi. Bilgilendirme toplantısına katılım gösteren çiftçiler, oda ve sulama birliği temsilcilerinin sorularını Depsaş Enerji Genel Müdürü Murat Karagüzel ile birlikte yanıtlayan Arvas, yapılan toplantının oldukça verimli geçtiğini sözlerine ekledi.

Çiftçinin borcunda anapara üzerinden indirim yapılacak

Tarımsal sulama elektrik desteğinden Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kaydı bulunan çiftçiler ve sulama birlikleri faydalanabilecek. Çiftçilere ve sulama birliklerine geçmiş elektrik borçları için 5 yıl vadeli ve 10 milyon liraya kadar sıfır faizli kredi imkanı veriliyor. Verilen bilgiye göre, Dicle Elektrik, hizmet bölgesinde 2022 yılı ve 2023 yılına yönelik olarak sıfır faizli destek kredisi için başvuran çiftçilerin borcunda anapara üzerinden de indirim imkanı sağlayacak. Bu fırsattan faydalanmak isteyen çiftçilerin Dicle Elektrik tarımsal sulama iletişim merkezi, ilçe yöneticilikleri ve müşteri memnuniyeti merkezlerinden ’Tarımsal Elektrik Borcu Kapatma Bildirim Formu’ alarak herhangi bir Ziraat Bankası şubesine başvurmaları gerekiyor.

Geçmiş borçlar için sıfır faizli, 5 yıl vadeli kredi imkanı sağlanırken, cari borçlar için de yine hasat döneminde ödenebilen 1 yıl vadeli sıfır faizli kredi kullanılabiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.