Dolar 32,5159
Euro 34,7433
Altın 2.497,05
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 23°C

Deprem sonrası yıkılan Hasan Tahsin Paşa Camisi dualarla yeniden ibadete açıldı

ELAZIĞ’DA, 24 OCAK 2020’DE MEYDANA GELEN DEPREM SONRASI YIKILAN MERKEZ HASAN TAHSİN PAŞA CAMİSİNİN YERİNE YENİSİ YAPILARAK İBADETE AÇILDI.

28/10/2022 14:20
A+
A-

Elazığ’da, 24 Ocak 2020’de meydana gelen deprem sonrası yıkılan merkez Hasan Tahsin Paşa Camisinin yerine yenisi yapılarak ibadete açıldı.

Elazığ’da yaklaşık 3 yıl önce meydana gelen depremde Hasan Tahsin Paşa Camisi tahrip olmuştu. Yıkılan caminin ardından yerine yenisi yapıldı. Caminin açılış törenine İl Müftüsü Selami Aydın, mahalle muhtarı ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Müftü Selami Aydın, “Camimizin memleketimize, milletimize ve burada oturan kardeşlerimize hayırlı olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Camiler, Allah’a ibadet edilen mekanlardır. Camilerimiz bir ülkenin tapusudur, Allah’ın evidir ve Beytullah’ın şubeleridir. Camiler her yaştaki Müslümana hitap eden bir nevi mekteptir. Bizde bugün böyle muazzam bir caminin açılışını yapmanın gururunu yaşıyoruz. Böyle güzel bir ibadet yerinin yapılmasında maddi ve manevi destekleri olan katkı veren bütün hayır sahiplerine teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun. Bu caminin içerisinde bol bol ibadet etmeyi bizlere nasip etsin” dedi.

Program sonrası cami ibadete açıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.