Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 19°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
19°C
Hafif Yağmurlu
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 24°C
Sal 28°C

Deprem Dolandırıcılığına Dikkat

Deprem Dolandırıcılığına Dikkat
22/02/2023 21:04
A+
A-

Emlak Uzmanı İhsan Babürhan Deprem ile birlikte konut ihtiyacının artığını belirtti. Asrın Felaketi ile birçok konut yıkıldı veya girilemez hale geldi. Buna bağlı olarak insanlar barınmak için yer arayışına girdi. Fakat bu durum dolandırıcılar için bir firsat oldu.

Satış platformlarda kurumsal firmaların ilanlarında ki görselleri alıp sosyal medyalarda paylaşıp “Depremzedelere uygun ev, Depremden dolayı avantajlı ev” gibi birçok yazı başlığı ile paylaşımlar yapmaya başladılar.

Evi görmek istediğinizde talep çok kapora yatırın size gösterelim, suan yoldayım gibi bahaneler ile ücret yatırmanızı istiyorlar.

Emlak Uzmanı İhsan Babürhan bu durumlarda mağdur olmamak için lütfen ofisine gitmediğiniz, evi görmediğiniz, kişileri gidip tanımadan herhangi bir kapora ücret yatırmamalarını belirtti.

Buna benzer, sadece konut olarak değil, ev eşyası , araç gibi birçok alanda da dolandırıcılar buna benzer yöntemleri kullanabilir.

İhsan Babürhan Zor zamanlarda geçtiğimiz bu günlerde magduriyet yaşamamak için lütfen eskiye göre biraz daha fazla dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.