Categories: GENEL

Denizcilik Genel Müdürlüğü’nden ‘Türk gemisi mayına çarptı’ iddialarına yanıt

Denizcilik Genel Müdürlüğü’nden ‘Türk gemisi mayına çarptı’ iddialarına yanıt

Bazı basın yayın organlarında yer alan ‘Türk gemisi mayına çarptı’ iddialarına Denizcilik Genel Müdürlüğü’nden yanıt geldi.

Müdürlük tarafından yapılan açıklamada, Batum Limanı’ndan Ukrayna’nın İzmail Limanı’na rotası bulunan Türk Bayraklı Kafkametler gemisi 05.10.2023 tarihinde Romanya/Sulina açıklarında seyir halinde iken geminin 15-20 metre gerisinde bir patlama yaşandığı ancak söz konusu patlamanın gemide gerçekleşmediği ve herhangi bir mayın patlaması olabileceğine dair bir bulgu edinilmediği belirtildi.

Açıklamada, ” Bazı basın yayın organlarında yer alan ‘Türk Gemisi Mayına Çarptı’ haberiyle ilgili olarak aşağıdaki açıklamayı yapma zorunluluğu doğmuştur.

Batum Limanı’ndan Ukrayna’nın İzmail Limanı’na rotası bulunan Türk Bayraklı Kafkametler gemisi 05.10.2023 tarihinde Romanya/Sulina açıklarında seyir halinde iken geminin 15-20 metre gerisinde bir patlama yaşanmıştır.

Olayın ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü’ne bağlı Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezimizce gemi ve işletici şirket ile temas kurulmuştur. Söz konusu patlama gemide gerçekleşmemiş ve herhangi bir mayın patlaması olabileceğine dair bir bulgu edinilememiştir.
Gemide herhangi bir hasar bulunmamakta olup, gemi yükünü Ukrayna’nın İzmail Limanı’na ulaştırmak üzere seyrine devam etmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

MİRZA ÖZEKİNCİ

Recent Posts

Sağlık Turizmi Çeşitleri Nelerdir?

Sağlık Turizmi Çeşitleri Nelerdir?   Sağlık turizmi, bireylerin tedavi veya sağlık hizmeti almak amacıyla farklı…

9 saat ago

Saç Dökülmesi Hangi Vitamin Eksikliği Kaynaklanır?

Saç Dökülmesi Hangi Vitamin Eksikliği Kaynaklanır? Saç sağlığı hem estetik hem de fiziksel sağlık açısından…

9 saat ago

Yazarımız Hülya Yılmaz sizler için yazdı “Porsiyon Osman”

PORSİYON OSMAN Kıymetli okuyucularım bundan böyle bu değerli köşede sizlere ülkemizin ticaretinin temel unsurlarından ve…

3 gün ago

YÖK Başkanı Özvar, milli sporcularla birlikte “Spor Dostu Kampüs” projesini tanıttı

YÖK Başkanı Özvar, Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) düzenlenen etkinlikte, YÖK’ün “Spor Dostu Kampüs” projesinin tanıtımını,…

3 gün ago

Antalya’ya yerleşen Rusya ve Ukraynalılar memleketlerine dönüş yapıyor

Antalya’ya yerleşen Rusya ve Ukraynalılar memleketlerine dönüş yapıyor Tüm dünyada yaşanan ekonomik kriz, Antalya’da yaşayan…

3 gün ago

ilk paket değil son paket de olmayacak

Şimşek: ilk paket değil son paket de olmayacak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Kamuda Tasarruf ve Verimlilik…

4 gün ago