Dolar 32,3430
Euro 35,0087
Altın 2.324,00
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 21°C
Az Bulutlu
Ankara
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Deneyap atölyeleri Türkiye’nin geleceğine yön verecek gençler yetiştiriyor

ŞAHİNBEY BELEDİYESİ TARAFINDAN ŞAHİNBEY KONGRE VE SANAT MERKEZİ’NDE OLUŞTURULAN DENEYAP VE BİLİM ŞAHİNBEY ATÖLYELERİNDE GELECEĞE YÖN VERCEK GENÇLER YETİŞİYOR

26/10/2022 15:40
A+
A-

Şahinbey Belediyesi tarafından Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde oluşturulan Deneyap ve Bilim Şahinbey Atölyelerinde geleceğe yön verecek gençler yetiştiriliyor.

‘Geleceğin Türkiyesi’nin inşasında önemli rol oynayan Deneyap Atölyeleri ve bu atölyelerde eğitim alacak başarılı öğrencilerin eğitimi profesyonel eğitmenler tarafından veriliyor. İlk olarak 19 Ekim 2020 tarihi itibariyle başlayan eğitimler 3 hafta sürerken Bilim Şahinbey atölyelerinde şu ana kadar 16 bin 220 öğrenci eğitim gördü.

’’Hedef: dünyaya yön veren Türkiye’’

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu tüketen değil üreten ve geliştiren Türkiye için önemli projelere imza atıldığını belirterek, “Dünyada söz sahibi olma yönünde önemli adımlar atan hükümetimiz, tüketen değil üreten nesiller yetiştirebilmek için Deneyap Atölyeleri oluşturdu. 2053, 2071 yılı hedefleri diye baktığınız zaman teknolojiyi kullanıp üreten öğrencilere, bireylere ihtiyacımız var. Deneyap atölyelerini kazanan öğrencilerimiz ilk yıllarında tasarım ve üretim. İkinci yıllarında robotik kodlama, elektronik programlama ve nesnelerin interneti, daha sonra kendi seçtikleri alanda; ileri kodlama, siber güvenlik yapay zeka, nano teknoloji malzeme, havacılık, uzay teknolojileri gibi eğitimler görüyorlar. Bunların hepsi geleceğin dünyasını şekillendirecek teknolojiler. Öğrencilerimiz üçüncü yıllarında ise tamamen serbest şekilde kendi projelerini yapacaklar. Yetişen bu nesille dünyaya yön veren bir Türkiye oluşacak” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.