Categories: POLİTİKA

Cumhurbaşkanından gurbetçilere yönelik sosyal medya paylaşımı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt dışında yaşayan vatandaşlara yönelik sosyal medya paylaşımında bazı müjdelere yer verdi.

“Önceki iktidar sahipleri yıllarca sizleri görmezden geldi, sadece döviz ihtiyacı olduğunda sizi hatırladı. Biz ise her sıkıntınızda yanınızda olduk, pek çok sorununuzu çözdük, haklarınızı teslim ettik.” açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bundan sonra hayata geçirecekleri uygulamaları da aktardı.

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları için TOKİ vasıtasıyla özel konut projeleri üreteceklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, aile ataşeliklerinin ve gezici konsolosluk hizmetlerimizin sayısını artıracaklarını belirtti.

Yurt dışında yetişmiş nitelikli beyinlerin Türkiye’de istihdam edilmelerini sağlayacaklarını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

“Parlamentoda sizlerin temsiline ağırlık verecek, taleplerinizin karşılanmasını temin edeceğiz. Yurt dışı borçlanması yoluyla emekli olanlara yurt dışında tam zamanlı çalışma hakkı tanıyacağız. Mobil cihazların Türkiye’de kayıtsız kullanım sürelerini sizler için 180 güne çıkartacağız. Türkiye’ye getirdiğiniz araçların tekrar girişi için, yurt dışında kalma şartını 30 güne düşüreceğiz. Askerlik yapanların ikili anlaşmalar çerçevesinde vatani görevlerinin Türkiye’de de tanınmasını sağlayacağız. Yurt dışında yaşayan 10 bin gencimizi her yıl ülkemize getireceğiz.”

Türkiye’nin dünyadaki temsilcisi olarak gördükleri yurt dışında yaşayan vatandaşlara sahip çıkmaya devam edeceklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu mesajı paylaştı:

“Biriz, iriyiz, diriyiz. Sizlerle birlikte Türkiye’yiz. Türkiye Yüzyılı’nı inşallah ‘Güçlü Türkiye, Güçlü Diaspora’ şiarıyla beraber inşa edeceğiz. Bunun için sizlerden sandıklara koşmanızı, 14 Mayıs’ta yine bir destan yazmanızı bekliyorum. Sen varsan Türkiye var.”

SancakHaber

Recent Posts

Yazarımız Hülya Yılmaz sizler için yazdı “Porsiyon Osman”

PORSİYON OSMAN Kıymetli okuyucularım bundan böyle bu değerli köşede sizlere ülkemizin ticaretinin temel unsurlarından ve…

2 gün ago

YÖK Başkanı Özvar, milli sporcularla birlikte “Spor Dostu Kampüs” projesini tanıttı

YÖK Başkanı Özvar, Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) düzenlenen etkinlikte, YÖK’ün “Spor Dostu Kampüs” projesinin tanıtımını,…

2 gün ago

Antalya’ya yerleşen Rusya ve Ukraynalılar memleketlerine dönüş yapıyor

Antalya’ya yerleşen Rusya ve Ukraynalılar memleketlerine dönüş yapıyor Tüm dünyada yaşanan ekonomik kriz, Antalya’da yaşayan…

2 gün ago

ilk paket değil son paket de olmayacak

Şimşek: ilk paket değil son paket de olmayacak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Kamuda Tasarruf ve Verimlilik…

3 gün ago

ULUS TARİHİ KENT MERKEZİ’NE ÜCRETSİZ ULAŞIM

ANKARA BÜYÜKŞEHİRDEN ULUS TARİHİ KENT MERKEZİ’NE ÜCRETSİZ ULAŞIM   Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulus’u turizmin önemli…

3 gün ago

Son nefesinde kendisini kimin bıçakladığını söyledi

Aydın’ın Nazilli ilçesinde karnından bıçaklanan ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Hasan Çağlayan (53), tedavisi…

3 gün ago