Categories: GENEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan New York’ta Yuvarlak Masa Toplantısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan New York’ta Yuvarlak Masa Toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 78’inci Genel Kurulu’na katılmak üzere bulunduğu New York’ta, yaptığı yuvarlak masa toplantısında, Türkiye’nin, Cumhuriyetin ikinci asrına Türkiye Yüzyılı vizyonuyla hazırlandığına vurgu yaptı.

Toplantıda, Türkiye’nin küresel ve bölgesel sorunların çözümüne katkı sağlamak; bölgesinde barış, istikrar ve refahın tesisi; uluslararası sistemin adaletsizliklerini giderme gibi amaçlarından bahseden Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşının adil bir barışla sonuçlanması için çaba sarf ettiklerini belirtti, tüm çatışma alanlarında kalıcı barışın tesisi ve Türkiye’nin dostlarının sayısını artırma amaçlarıyla diplomasiye öncelik vermeye devam edileceğini söyledi.

ABD – Türkiye Arasındaki Temaslar Pozitif Gündemle Arttırılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Avrupa Birliği ile ilişkilerinin canlandırılması için açılan fırsat penceresini işaret etti. Bu konuda Avrupa Birliği’nin tavrının belirleyici olacağının altını çizdi. Türkiye-ABD ilişkilerinin ise gelişmesinden duyulan memnuniyeti anlattı. ABD Başkanı Biden’la iki ülke arasındaki meselelerde zaman zaman baş gösteren tıkanıklıkların çoğunun açıldığını, temasların pozitif gündemle artırılması kararını duyurdu.

Erdoğan, PKK, FETÖ, DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütleri ile ayrımsız mücadele ve Suriyeli sığınmacıların ülkelerine onurlu geri dönüşleri gibi konularda uluslararası dayanışmanın artırılması gerekliliğine bir kez daha dikkat çekti.

Toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası sistemin kurallara dayalı ve adil bir biçimde reforma tabi tutulması gereğinin de altını çizdi. Son zamanlarda Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres başta olmak üzere birçok ismin bu anlayışı ortaya koyan söylemlerini hatırlattı.

Erdoğan, tüm bu gelişmelerin kendisinin dillendirdiği “Dünya Beşten Büyüktür” tespitinin teyidi anlamına geldiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam düşmanlığı, ırkçılık ve kutsallara yönelik saldırıların arttığını da anlattı ve bunlara ifade özgürlüğü gerekçesiyle göz yumulmasının oluşturduğu büyük tehlikeyi de gözler önüne serdi. Herkesi bu çirkin olaylara tepki göstermeye çağırdı.

SancakHaber

Recent Posts

Yaş çay alım fiyatı ne kadar?

Tarım ve Orman Bakanlığı, Yaş çay alım fiyatının 19 lira olduğunu açıkladı.   Yaş çay…

4 saat ago

Hafız Vali 3 fakülte mezunu, 4.’sünde de okuyor

Hafız Vali 3 fakülte mezunu, 4.’sünde de okuyor ERZİNCAN VALİSİ HAMZA AYDOĞDU’NUN MİSAFİRİ OLDU Diyanet…

4 saat ago

Operasyonlar Devam Ediyor

Operasyonlar Devam Ediyor İstanbul merkezli 2 ilde düzenlenen “MAHZEN-42” operasyonlarında elebaşılığını Hakan Akdoğan (Cezaevinde) ve…

1 gün ago

Kentsel Dönüşüm’e Kimler Engel Olmak İstiyor?

Kentsel Dönüşüm'e Kimler Engel Olmak İstiyor? Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hatay’ın…

1 gün ago

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) şubat ayına ilişkin işgücü istatistiklerini açıkladı.   Türkiye'de işsizlik oranı, martta…

2 gün ago

Kaçak ayakkabı operasyonunda 85 bin çift ayakkabı ele geçirildi

Kaçak ayakkabı operasyonunda 85 bin çift ayakkabı ele geçirildi İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele…

2 gün ago