Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Az Bulutlu
Ankara
17°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 24°C
Sal 28°C
Çar 24°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan” Önceliğimiz enflasyonu düşürmek”

Cumhurbaşkanı Erdoğan” Önceliğimiz enflasyonu düşürmek”
06/01/2022 08:53
A+
A-

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Partili vekillerle istişare toplantılarının beşincisini dün yaptı. Toplantıda Yeni dönemde enflasyon odaklı bir mücadele olacağını belirten Erdoğan, “Enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmekte kararlıyız. Bundan sonraki tedbirlerimiz bu yönde olacak” dediği öğrenildi. Muhalefetin ekonomi konusunda kamuoyunu manipüle ettiğini ve piyasayı zehirlediğini söyleyen Erdoğan, vekillerden yeni ekonomi modelini iyi anlatmalarını istedi.

AK Parti Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yaklaşık 3 saat süren basına kapalı toplantıda söz alan milletvekilleri, illerindeki sorunları, teşkilatlardan gelen talepleri, bölgelerinin ihtiyaçlarını ve yapılan çalışmaları aktardı. Erdoğan da milletvekillerinin paylaşımlarını tek tek not aldı. Bazı milletvekilleri, Türkiye ekonomisini hedef alan kur manipülasyonuna karşı 20 Aralık’ta açıklanan tedbir paketinin ardından yaşanan gelişmelerle ilgili bölgesindeki memnuniyeti aktardı.

“Yeni dönemde enflasyon odaklı mücadele olacak”

Enflasyonda tek hane vurgusu yapan Erdoğan’ın, “Önümüzdeki dönemde enflasyon odaklı mücadele olacak. Enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmekte kararlıyız. Bundan sonraki çalışmalarımız, tedbirlerimiz bu yönde olacak” şeklinde değerlendirmeler yaptığı belirtildi.

“Muhalefet kamuoyunu manipüle ediyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir araya geldiği milletvekillerine de “Yeni ekonomi modelini vatandaşa iyi anlatın” talimatı verdi. Muhalefete sert sözlerle yüklenen Erdoğan’ın, bununla ilgili olarak da “Yeni ekonomi modelini herkese, her yönüyle iyi anlatın. Muhalefet yalan bilgi veriyor, kamuoyunu manipüle ediyor, yanlış bilgilerle piyasayı zehirliyor. Siz birebirde insanlarımıza gerçekleri, neler yaptığımızı anlatın. Eksiğiniz varsa da bilgi ihtiyacı konusunda vs Bakanlarımız her türlü yardımcı olsunlar” diye konuştuğu öğrenildi.

“Belediyelere sokak hayvanları için barınak talimatı”

Erdoğan’ın ayrıca sokak hayvanları konusunda belediyelerin barınak sorunlarıyla ilgili çalışmaların takipçisi olacaklarını belirttiği aktarıldı. Yeni Şafak’ın haberine göre yine Erdoğan’ın, Gaziantep’te pitbull saldırısında ağır yaralanan ve hastanede doku nakli yapılan 4 yaşındaki Asiye Ateş’in durumuna çok üzüldüğünü ve tedavisini yakından takip ettiğini söylediği öğrenildi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.